Καταρτίζεται το Τοπικό Επιχειρησιακό Σχέδιο του Δήμου Λαγκαδά


«Η πολιτική προστασία πρωτίστως ξεκινά από εμάς και καταλήγει σε εμάς. Τους υπεύθυνους και ενημερωμένους πολίτες» τονίζει σε μήνυμά του ο δήμαρχος Λαγκαδά Ιωάννης Ταχματζίδης για την παγκόσμια ημέρα Πολιτικής Προστασίας, 1η Μαρτίου.

Επισημαίνει, παράλληλα, ότι ο Δήμος Λαγκαδά βρίσκεται στη διαδικασία κατάρτισης του Τοπικού Σχεδίου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και Διαχείρισης Συνεπειών για φυσικές, τεχνολογικές καταστροφές και λοιπές απειλές εντός της χωρικής Επικράτειας του Δήμου, όπως και στη συγκρότηση του Τοπικού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π.), σύμφωνα με το νέο νόμο 4662/20 για την αναμόρφωση του συστήματος Πολιτικής Προστασίας της χώρας.

«Ο δήμος Λαγκαδά δίνει προτεραιότητα στην προστασία της ζωής, της υγείας και της περιουσίας των πολιτών, με τον κατάλληλο σχεδιασμό, το συντονισμό των δράσεων και κυρίως της πρόληψης» τονίζει ο κ. Ταχματζίδης. Για το σκοπό αυτό και με στόχο την υποστήριξη του Εθνικού Μηχανισμού Διαχείρισης Κρίσεων και Αντιμετώπισης Κινδύνων ο Δήμος Λαγκαδά και η Αντιδημαρχία Πρασίνου, Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Γιώργο Προκοπίδη, μεταξύ των άλλων ενεργειών, θα υλοποιήσουν σειρά δράσεων ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης και ειδοποίησης των πολιτών για καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης και όλου του κύκλου διαχείρισης καταστροφών.

Προηγούμενο Γιώργος Αρβανιτίδης: Ομιλία στην Βουλή για το Ν/Σ των Αγροτικών Συνεταιρισμών
Επόμενο Πέθαναν μέσα σε πορτμπαγκάζ τα τρία άτομα που βρέθηκαν νεκρά στη Μικρή Βόλβη