4+1 συνταγές να μαγειρέψετε με τα παιδιά τώρα που #μένουμε_σπίτι


Μένουμε σπίτι και αν αναρωτιέστε τι μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά αυτές τις μέρες η μαγειρική είναι μία από τις καλύτερες και πιο δημιουργικές εμπειρίες. Τα παιδιά όχι μόνο απασχολούνται με κάτι αλλά μαθαίνουν γεύσεις, μυρωδιές και υλικά. Ιδού 4+1 συνταγές που μπορείτε να μαγειρέψετε με τα πιτσιρίκια τις μέρες που #μένουμε_σπίτι

 

Συνταγή για κέικ πολύχρωμο

Υλικά

225γρ. αλεύρι
50γρ. κακάο
180ml καλαμποκέλαιο
130γρ. μαύρη ζάχαρη
3 αυγά
1 βανίλια
1/2 φακελάκι μαγιά
αλάτι

Εκτέλεση

Χτυπήστε τους κρόκους με τη ζάχαρη, μέχρι να έχετε ένα κρεμώδες ομογενοποιημένο μείγμα. Συνεχίστε με το λάδι και τη βανίλια, κατόπιν προσθέστε σταδιακά το κοσκινισμένο αλεύρι, τα ασπράδια σε μαρέγκα και τέλος μια πρέζα αλάτι και τη μαγιά.

 

Φτιάξτε ένα λαχταριστό κέικ
Φτιάξτε ένα λαχταριστό κέικ

 

Μοιράστε το μείγμα σε δύο μέρη και στο ένα προσθέστε το κακάο ανακατεύοντας καλά. Ρίξτε και τα δύο μείγματα σε μια καλά βουτυρωμένη φόρμα σε σχήμα κουλούρας, εναλλάσσοντας τα ώστε να γίνει χρωματιστό.

Ψήστε στους 190 για 40 λεπτά. Αφήστε να κρυώσει και προτείνετέ το ως πρωινό.

Συνταγή για μπισκότα με νιφάδες βρώμης και φουντούκια

Υλικά

200γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως
200γρ. νιφάδες βρώμης
170γρ. καβουρδισμένα φουντούκια
120γρ. χυμός σφενδάμου
100m καλαμποκέλαιο
μερικά καβουρδισμένα φουντούκια
αλάτι

Εκτέλεση

Ψιλοκόψτε 150γρ. φουντούκια. Σε μια γαβάθα βάλτε πρώτα τα ξηρά υλικά και κατόπιν τα υγρά, ανακατεύοντας με προσοχή, ώστε να δημιουργηθεί ένα μαλακό μείγμα και ομογενοποιημένο.

Περαστέ δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά σας μαγειρεύοντας
Περαστέ δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά σας μαγειρεύοντας

Βρέξτε τα χέρια σας (για να μην κολλάει το μείγμα) και πάρτε ένα κομμάτι σε μέγεθος φουντουκιού, δημιουργώντας μπαλίτσες που στην καθεμιά θα βάλετε 1/2 φουντούκι. Αραδιάστε τα μπισκότα σε λαδωμένο ταψί ή καλυμμένο με αντικολλητικό χαρτί φούρνου και ψήστε στους 160 για 25 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν χρώμα τα μπισκότα (όχι παραπάνω, γιατί θα γίνουν σκληρά).

Συνταγή για χουρμάδες με σοκολάτα

Υλικά

10-12 χουρμάδες
100γρ σοκολάτα κουβερτούρα
10-12 ξεφλουδισμένα αμύγδαλα

Εκτέλεση

Επιλέξτε χουρμάδες βιολογικής καλλιέργειας μεσαίου ή μεγάλου μεγέθους. Χαράξτε τους πλευρικά, αφαιρέστε το κουκούτσι και γεμίστε τους με ένα αμύγδαλο.

Λιώστε τη σοκολάτα κουβερτούρα σε μπεν μαρί χωρίς να προσθέσετε ζάχαρη, αφού οι χουρμάδες έχουν ήδη γλυκιά γεύση.

Βυθίστε τους χουρμάδες, βγάλτε τους με ένα πιρούνι και αραδιάστε τους σε χαρτί φούρνου. Αφήστε να κρυώσουν και σερβίρετε.

 

Muffins με καλαμποκάλευρο και σταφίδα

Υλικά

150γρ. αλεύρι
50γρ. καλαμποκάλευρο
2 αυγά
70γρ. μαύρη ζάχαρη
50 γρ. σταφίδες
100ml καλαμποκέλαιο
1 πορτοκάλι
1/2 φακελάκι μαγιά
ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Κοσκινίστε το αλεύρι, προσθέστε το λάδι, τη ζάχαρη, την τριμμένη φλούδα πορτοκαλιού και τα αυγά. Ζυμώστε όλα τα υλικά.
μάφιν

Φτιάξτε πεντανόστιμα μάφιν
Φτιάξτε πεντανόστιμα μάφιν

Βάλτε τη σταφίδα να μουλιάσει σε μια γαβάθα με λίγο χλιαρό νερό. Προσθέστε στο μείγμα τη στυμμένη σταφίδα και τη μαγιά και ανακατέψτε ξανά, ώστε να πετύχετε ένα ομογενοποιημένο μείγμα.

Λαδώστε ελαφρά τις ατομικές φόρμες, ρίξτε το μείγμα και βάλτε τις στο φούρνο στους 180 για 40 λεπτά περίπου. Ξεφορμάρετε και πασπαλίστε με ζάχαρη.

 

Συνταγή για σφολιάτα γεμιστή με ξερά φρούτα

Υλικά για τη ζύμη

200γρ αλεύρι
50 καστανή ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
αλάτι

Για τη γέμιση

100γρ.μαύρη ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας αμύγδαλα
1 κουταλιά σούπας σταφίδες
1 κουταλιά σούπας ψύχα καρυδιού
2 ξερά σύκα
4 ξερά δαμάσκηνα
1 μήλο
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 πρέζα κανέλα σε σκόνη
1 λεμόνι

Εκτέλεση

Σε ένα δίσκο κοπής κόψτε σε κύβους τα ξερά φρούτα και το ξεφλουδισμένο μήλο. Βάλτε τα σε μια γαβάθα προσθέτοντας τη ζάχαρη, το λάδι, την κανέλα και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατέψτε προσεκτικά με μια ξύλινη κουτάλα, καλύψτε και αφήστε να μουσκέψουν.

Ωρα για μαγειρική με τα παιδιά
Ωρα για μαγειρική με τα παιδιά

 

Τα παιδιά τρελαίνονται για ζύμη! Σε μια επίπεδη λοιπόν επιφάνεια ζυμώστε το αλεύρι με το λάδι, τη ζάχαρη και μια πρέζα αλάτι, προσθέτοντας όσο χλιαρό νερό είναι απαραίτητο ώστε το μείγμα να έχει μαλακή υφή. Αφήστε για λίγο να ξεκουραστεί και απλώστε το με τον πλάστη σε φύλλο, όχι πολύ λεπτό.

Τοποθετήστε στο κέντρο τη γέμιση με τα ξηρά φρούτα και τυλίξτε το φύλλο. Βάλτε το ρολό σε ταψί φούρνου λαδωμένο και αλευρωμένο και αλείψτε την επιφάνειά του με λάδι. Ψήστε στους 180 για 30 λεπτά περίπου. Πασπαλίστε προαιρετικά με άχνη ζάχαρη και σερβίρετε.

Πηγή: iefimerida.gr

Προηγούμενο Κορονοϊός: 78 νέα κρούσματα, 821 συνολικά
Επόμενο Μεταναστευτικό: Καθορίστηκαν τα 28 κέντρα υποδοχής μεταναστών στην ενδοχώρα - Τρία στην επαρχία Λαγκαδά