Κορονοϊός: 78 νέα κρούσματα, 821 συνολικά


Äçëþóåéò ôïõ õðïõñãïý Õãåßáò Âáóßëç Êéêßëéá êáé ôïõ åêðñïóþðïõ ôïõ Õðïõñãåßïõ ãéá ôï íÝï êïñïíïúü, êáèçãçôÞ ÓùôÞñç Ôóéüäñá, óôï Õðïõñãåßï Õãåßáò, ôçí ÐáñáóêåõÞ 13 Ìáñôßïõ 2020. (EUROKINISSI/ÓÔÅËÉÏÓ ÌÉÓÉÍÁÓ)

Στα 78 ανέρχονται τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας, γεγονός που ανεβάζει τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων στα 821 , όπως ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας.

Την επιβεβαίωση 78 νέων κρουσμάτων, ανεβάζοντας τον αριθμό των συνολικών κρουσμάτων σε 821 ανακοίνωσε στην επίσημη ενημέρωση για τις εξελίξεις σχετικά με την πανδημία του κοροναϊού στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρα.

Δυστυχώς ο κ. Τσιόδρας επιβεβαίωσε και την αύξηση των θανάτων από κοροναϊό στη χώρα, με τους δύο τελευταίου θανάτους, σε Ξάνθη και Κρήτη, να σημειώνονται με διαφορά λίγης ώρας.

Πλέον τα θύματα ανέρχονται σε 22, 18 άνδρες και 4 γυναίκες, με μέσο όρο ηλικίας τα 67 έτη. Από τους 22 συνανθρώπους μας που έχασα τη μάχη για τη ζωή οι 21 είχαν υποκείμενο νόσημα.

Από τους ασθενείς 134 νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 53 είναι διασωληνωμένοι. Ο μέσος όρος ηλικίας των διασωληνωμένων είναι τα 67 έτη, οι περισσότεροι άνδρες και με υποκείμενο σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Επίσης, 36 άτομα τα οποία ασθένησαν έχουν λάβει εξιτήριο από τα νοσοκομεία, ανέφερε ο κ. Τσιόδρας, ενώ έχουν γίνει συνολικά περισσότερα από 10.000 τεστ.

«Δεν υπάρχει επιθετική αύξηση των κρουσμάτων»
Ανακοινώνοντας τον αριθμό των νέων κρουσμάτων ο κ. Τσιόδρας επισήμανε ότι ευτυχώς στην Ελλάδα «δεν υπάρχει επιθετική αύξηση».

Αντίθετα τρομακτικοί είναι οι αριθμοί όσον αφορά την εξάπλωση της πανδημίας παγκοσμίως. Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας, τα κρούσματα ξεπερνούν τις 440.000 σε 197 χώρες, ενώ περισσότεροι από 19.700 άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους λόγω του ιού.

Οδηγίες για φροντίδα ασθενούς στο σπίτι
Μετά τον θάνατο της 41χρονης μητέρας τριών παιδιών στην Καστοριά που έμεινε στο σπίτι απομονωμένη, ο ΕΟΔΥ ξανάδωσε αναλυτικές οδηγίες για το τι πρέπει να κάνουν οι ασθενείς που λαμβάνουν σύσταση να παραμείνουν σπίτι, και όσοι τους φροντίζουν.

Οδηγίες αυτοπροστασίας έδωσε και ο κ. Τσιόδρας.

 

Σε καραντίνα χωριά στη Ξάνθη
Παίρνοντας τον λόγο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς έδωσε νέες διευκρινίσεις για την εφαρμογή των μέτρων απαγόρευσης της κυκλοφορίας, ενώ ανακοίνωσε ότι τίθενται σε καραντίνα για δύο εβδομάδες χωριά στην Ξάνθη, λόγω υψηλού επιδημιολογικού κινδύνου από τον κορoναϊό.

Προηγούμενο Η Εθνική Γιορτή της 25ης Μαρτίου
Επόμενο 4+1 συνταγές να μαγειρέψετε με τα παιδιά τώρα που #μένουμε_σπίτι