Γιώργος Αρβανιτίδης: Ομιλία στην Βουλή για το Ν/Σ των Αγροτικών Συνεταιρισμών


“Δούρειος Ίππος” το Νομοσχέδιο της ΝΔ για τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς μετατρέπει τους ιδιώτες επενδυτές σε εκκαθαριστές!

Στην Ολομέλεια της Βουλής για το Νομοσχέδιο των Αγροτικών Συνεταιρισμών τοποθετήθηκε ο βουλευτής Β΄Θεσσαλονίκης του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Αρβανιτίδης αναφέροντας ότι:

 

“Αν υπήρχε ένα Νομοσχέδιο που θα έπρεπε να συμβολίσει την νέα εποχή της ελληνικής οικονομίας και την πραγματική αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου στην Ελλάδα, αυτό θα έπρεπε να είναι ένα Νομοσχέδιο για τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς.

Ένα Νομοσχέδιο που να δίνει ουσιαστικά κίνητρα στους παραγωγούς για την ανάπτυξη του συνεταιρίζεσθαι σε υγιείς βάσεις.

Ένα Νομοσχέδιο που βάζει τάξη και μια σειρά στις διάσπαρτες διατάξεις και εκσυγχρονίζει τον αγροτικό τομέα της χώρας μας από τον οποίο μπορούμε να περιμένουμε πολλά!

Αντί αυτών όμως, η κυβέρνηση φέρνει ένα Νομοσχέδιο-Δούρειο Ίππο για να μεταλλάξει την μορφή των Συνεταιρισμών!

Ένα Νομοσχέδιο-Δούρειο Ίππο που υποσκάπτει την δημοκρατική λειτουργία των Συνεταιρισμών, χωρίς εχέγγυα για την ανασύνταξή τους και με πολλές παγίδες για το μέλλον τους.”

Ο κ. Αρβανιτίδης τόνισε ότι η Ελλάδα χρειάζεται ισχυρούς Συνεταιρισμούς που θα αξιοποιούν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας για την προώθηση των προϊόντων τους, αλλά και την παρακολούθηση των τάσεων της αγοράς και σημείωσε επίσης ότι:

“Ο Συνεταιρισμός του μέλλοντος είναι αυτός που θα λειτουργεί με όρους συνεργατικής οικονομίας του διαμοιρασμού.

Που θα επιμερίζει και μειώνει τα κόστη για τα μέλη του.

Που θα ιχνηλατεί την πορεία των προϊόντων του.

Που θα εγγυάται στους καταναλωτές τις βέλτιστες πρακτικές παραγωγής με όλους τους όρους της εργατικής και περιβαλλοντικής νομοθεσίας και

Που θα μπορεί να προσφέρει τα προϊόντα του σε ποικίλες συνδυαστικές μορφές και νέες προτάσεις.

Αυτούς τους Συνεταιρισμούς θέλουμε.

Και μπορούμε να τους έχουμε!

Για παράδειγμα ο Συνεταιρισμός της Χαλάστρας με την άριστη ποιότητα ρυζιού που θα μπορούσε με τη στήριξη της πολιτείας (θεσμική, φορολογική, εκπαιδευτική) να προχωρήσει στην παραγωγή νέων προϊόντων – τροφίμων με βάση το ρύζι, που θα προσέδιδε την προστιθέμενη αξία στην τιμή πώλησης του προϊόντος προς όφελος του παραγωγού-συνεταιριστή.”

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Αρβανιτίδης υπογράμμισε ότι:

“Δυστυχώς το Νομοσχέδιο ΔΕΝ βοηθάει ουσιαστικά τους Συνεταιρισμούς να αφήσουν πίσω τις χρόνιες παθογένειές τους.

Πρόκειται για μια ακόμα χαμένη ευκαιρία.

Στερείται κινήτρων προς τον παραγωγό ώστε να εμπιστεύεται τον Συνεταιρισμό του και να ελπίζει μέσα από τη δραστηριοποίησή του σε αυτόν, σε ένα καλύτερο αύριο.

Σε ένα αύριο με περιφερειακή ανάπτυξη τέτοια, που να επιτρέπει στον αγρότη να κάνει επιλογή του την παραμονή του στον τόπο του.”

Δείτε εδώ ολόκληρη την ομιλία του κ. Αρβανιτίδη:

 

Προηγούμενο ΟΠΕΚΑ: Πότε πληρώνονται επίδομα ενοικίου, ΚΕΑ και προνοιακά Μαρτίου 2020
Επόμενο Καταρτίζεται το Τοπικό Επιχειρησιακό Σχέδιο του Δήμου Λαγκαδά