Μισό εισιτήριο θα πληρώνουν οι κάτω των 18 – Χωρίς επίδειξη πάσο στον Ο.Α.Σ.Θ


Τι αλλάζει με τα εισιτήρια;

Πληρώνοντας μισό εισιτήριο και χωρίς μαθητικό πάσο μπορούν πλέον να κυκλοφορούν με τα λεωφορεία του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) όσοι είναι κάτω των 18 ετών. Το παραπάνω αποφασίστηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΟΑΣΘ, ενώ το μέτρο θα ισχύσει από τη στιγμή που θα εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση.

«Καταργείται το πάσο. Με επίδειξη ταυτότητας μπορείς να χρησιμοποιείς μισό εισιτήριο, χωρίς κυρώσεις. Αυτό ευνοεί και τα παιδιά από τα ιδιωτικά σχολεία, ορισμένα από τα οποία δεν έπαιρναν πάσο», ανέφερε στο thestival.gr ο Μανώλης Λαμτζίδης, μέλος του Δ.Σ του ΟΑΣΘ.

Περίπου σε ένα μήνα η μείωση του εισιτηρίου εντός των λεωοφορείων

Αναφορικά με την κατάργηση του 10λεπτου στα μηχανήματα εντός των λεωφορείων ο κ. Λαμτζίδης σημείωσε ότι «χρειάζεται υπουργική απόφαση γα την αλλαγή. Εξασφαλίστηκε ότι είναι εύκολη και χωρίς ιδιαίτερο κόστος η επέμβαση στο λογισμικό. Υπολογίζεται σε κανέναν μήνα η αλλαγή. Θα υπάρχει εισιτήριο 50 λεπτών, 1 ευρώ και 2 ευρώ.

Έλεγχος εισιτηρίων από ελεγκτές του ΟΑΣΘ

Ο έλεγχος εντός των λεωφορείων θα γίνεται πλέον από ελεγκτές του ΟΑΣΘ και όχι από ελεγκτές ιδιωτικής εταιρείας διευκρίνισε ο κ. Λαμτζίδης.

«Δεν γίνεται πλέον έλεγχος από ελεγκτές ιδιωτικής εταιρείας. Ελέγχους πραγματοποιούν μόνο υπάλληλοι του ΟΑΣΘ. Καταργείται το πριμ που έπαιρναν για τα πρόστιμα που βεβαίωναν», τόνισε ο ίδιος.

Διαγραφή προστίμων σε ανέργους

Επίσης, όπως σημείωσε ο κ. Λαμτζίδης διαγράφονται πρόστιμα σε ανέργους, ενώ θα γίνονται και επιστροφές χρημάτων. «Σε όσους πλήρωσαν και διαθέτουν κάρτα ανέργου, θα επιστρέφονται τα 60 ευρώ, μετά από σχετική αίτηση στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού».

 

Πηγή: thestival.gr

The post Μισό εισιτήριο θα πληρώνουν οι κάτω των 18 – Χωρίς επίδειξη πάσο στον Ο.Α.Σ.Θ appeared first on DeltaNews.eu.

Προηγούμενο Ο Γιώργος Παπανδρέου βραβεύεται για τις ηγετικές του ικανότητες και το έργο του ως πρωθυπουργός της Ελλάδας
Επόμενο 21 Σεπτεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα της Νόσου Alzheimer