Η κατανάλωση τροφίμων πριν τον ύπνο δεν αυξάνει τα επίπεδα σακχάρου

Νέα έρευνα έδειξε ότι η αποφυγή της τροφής πριν τον ύπνο πιθανόν δεν βοηθά τα επίπεδα σακχάρου.

Η αποφυγή της τροφής πριν τον ύπνο πιθανόν δεν βοηθά τα επίπεδα σακχάρου και την υγεία, αναφέρει νέα έρευνα

Ορισμένοι ειδικοί δήλωσαν ότι το να μην τρώει κάποιος για 2 ώρες πριν τον ύπνο βοηθά στην πρόληψη του υψηλού σακχάρου και σε σχετικά προβλήματα υγείας όπως διαβήτη και καρδιοπάθεια.

Ωστόσο δεν υπάρχουν σαφείς αποδείξεις να στηρίζουν τη θεωρία.

Ερευνητές ανέλυσαν στοιχεία υγείας 3 ετών από 1.550 υγιείς μεσήλικες και ηλικιωμένους  στην Ιαπωνία. Τα δυο τρίτα ήταν άνω των 65

Περίπου 16% των αντρών και 7.5% των γυναικών αποκοιμώνται εντός 2  ωρών από το δείπνο.

Σε 3 χρόνια δεν σημειώθηκε σημαντική αλλαγή στο επίπεδα HbA1c των συμμετεχόντων, το οποίο ήταν 5,2 % τον πρώτο χρόνο και 5,58% τον δεύτερο και τρίτο, εντός φυσιολογικού εύρους. Δεν υπήρχαν σημαντικές διαφορές μεταξύ αντρών και γυναικών.

Το βάρος, η πίεση, τα λιπίδια, τα επίπεδα άσκησης, το κάπνισμα και το αλκοόλ συνδέονταν πιο στενά με αλλαγές στα επίπεδα HbA1c σε σχέση με την ποσότητα χρόνοι μεταξύ κατανάλωση φαγητού και ύπνου, ανακάλυψαν ερευνητές.

Πρόκειται για έρευνα παρατήρησης και οι ερευνητές δεν μπορούν να αποδείξουν αιτία.

Επίσης δεν γνωρίζουν τον ακριβή χρόνο ή περιεχόμενο των απογευματινών γευμάτων των ανθρώπων που μπορεί να επηρέασε τα αποτελέσματα.

Επειδή η παραδοσιακή γιαπωνέζικη διατροφή περιλαμβάνει πολλά λαχανικά και σούπερ και οι μερίδες είναι μικρές τα ευρήματα μπορεί να μην εφαρμόζουν σε άλλες χώρες, ανέφερε ο Su Su Maw.

Πηγή: iatronet.gr

Προηγούμενο Μικροπροβλήματα από τη χιονόπτωση στο Δερβένι- Χαμηλές ταχύτητες στην περιφερειακή της Θεσσαλονίκης
Επόμενο Αλκοόλ: 7 λόγοι που μας κάνει καλό