Μικροπροβλήματα από τη χιονόπτωση στο Δερβένι- Χαμηλές ταχύτητες στην περιφερειακή της Θεσσαλονίκης


Μικροπροβλήματα παρατηρούνται από την χιονόπτωση στη Θεσσαλονίκη αλλά και στην Κεντρική Μακεδονία, με τις υπηρεσίες δήμων και περιφέρειας να βρίσκονται επί ποδός για να παραμείνουν ανοιχτές βασικές οδικές αρτηρίες.

Η περιφερειακή οδός της Θεσσαλονίκης παραμένει ανοιχτή και η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται χωρίς προβλήματα, αλλά με χαμηλές ταχύτητες. Παράπονα έγιναν από οδηγούς για δυσκολία στην κίνηση στην ανηφόρα της Νεάπολης και ο δήμος, σε συνεργασία με την Περιφέρεια προσπαθεί να τα αντιμετωπίσει, στέλνοντας στο σημείο αλατιέρες.

Προβλήματα συνάντησαν οδηγοί που κινούνταν νωρίτερα στην ανηφόρα του Δερβενίου, με αυτοκίνητα να «κολλάνε» στο σημείο, λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος.

Ανοιχτοί είναι οι άξονες που οδηγούν προς τα νοσοκομεία Παπανικολαου και Παπαγεωργίου, ενώ προσεκτικοί θα πρέπει να είναι όσοι κινούνται σε ορεινούς περιφερειακούς δήμους.

«Η χιονόπτωση είναι πυκνή σε Ωραιόκαστρο, Χαλκηδόνα, στο Πανόραμα, τον Χορτιάτη καθώς και ανατολικά, στον δήμο Θερμαϊκού. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί σημαντικά προβλήματα, ωστόσο, οι ταχύτητες είναι χαμηλές και οι οδηγοί πρέπει να κινούνται με τα οχήματά τους συνετά» αναφέρει ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Σε ότι αφορά τους υπόλοιπους νομούς, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα ποτ κινούνται στα ορεινά τμήματα προς τα χιονοδρομικά κέντρα των νομών Σερρών, Ημαθίας και Πέλλας. Έντονη είναι η χιονόπτωση και στο δίκτυο της ορεινής Χαλκιδικής.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει στη διάθεσή της 5.000 τόνους αλατιού καθώς και 100 μηχανήματα έργου καθώς και αλατιέρες.

 Πηγή: thestival.gr
Προηγούμενο Προβλήματα σε δρομολόγια του ΟΑΣΘ λόγω της χιονόπτωσης
Επόμενο Η κατανάλωση τροφίμων πριν τον ύπνο δεν αυξάνει τα επίπεδα σακχάρου