Ο Τζιτζικώστας εξελέγη πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών


Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας

Δια βοής και με παρατεταμένα χειροκροτήματα ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας εξελέγη νέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών. Με την εκλογή αυτή ο κ. Τζιτζικώστας είναι ο πρώτος Έλληνας που καταλαμβάνει τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών (ΕτΠ) στα 26 χρόνια από την ίδρυσή της, διαδεχόμενος τον Βέλγο Καρλ-Χάιντ Λάμπερτς.

Η υποψηφιότητα του κ. Τζιτζικώστα υποστηρίχθηκε από όλες τις πολιτικές ομάδες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, μετά την πολιτική συμφωνία τους για τις προτεραιότητες που πρέπει να ακολουθηθούν στη νέα θητεία του οργανισμού, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγή της ΕτΠ.

Επίσης, διά βοής εκλέχθηκε νωρίτερα ως ο πρώτος αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών ο περιφερειάρχης των Αζορών Βάσκο Κορντέιρο (Vasco Cordeiro). Ο Πορτογάλος περιφερειάρχης προέρχεται από το Κόμμα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών (PES) – τη δεύτερη μεγαλύτερη πολιτική ομάδα της ΕτΠ- και ήταν επίσης ο μόνος υποψήφιος, μετά την πολιτική συμφωνία των πολιτικών ομάδων που συγκροτούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Προηγούμενο Το καρναβάλι στο Λαγκαδά θα είναι πιο εντυπωσιακό από ποτέ!
Επόμενο 69.600 € στο δήμο Λαγκαδά για το μεταναστευτικό