Είναι το πρωινό το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας;

Τα ευρήματα του Monash University υποδεικνύουν ότι η παράλειψη του πρωινού θα μπορούσε να είναι καλός τρόπος μείωσης του αριθμού της καθημερινής πρόσληψης θερμίδων.

Το πρωινό μπορεί ενδεχομένως να είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, αλλά η κατανάλωσή του δεν βοηθά στο χάσιμο βάρους, αναφέρει νέα έρευνα.

Συμμετέχοντες σε έρευνα που έτρωγαν πρωινό κατανάλωναν 260 περισσότερες θερμίδες την ημέρα και κέρδιζαν 450 γρ. περισσότερο βάρος από αυτούς που το παρέλειπαν, αναφέρει επισκόπηση προηγούμενων ερευνών.

Ειδικοί δήλωσαν ότι το υγιεινό πρωινό μπορεί να είναι καλή πηγή ασβεστίου και φυτικών ινών.

Φάνηκε επίσης να βελτιώνει τα επίπεδα συγκέντρωσης ιδιαίτερα στα παιδιά.

Γνωρίζουμε ότι το πρωινό δίνει ενέργεια, σταματά την ανάγκη για σνακ αργότερα και παρέχει απαραίτητες θρεπτικές ουσίες.

Η φήμη του προέρχεται από έρευνες παρατήρησης που δείχνουν θετική σχέση μεταξύ ανθρώπων που τρώνε πρωινό και υγιούς βάρους.

Η νέα έρευνα από την Αυστραλία, που δημοσιεύθηκε στο BMJ, και επισκόπησε τα αποτελέσματα 13 δοκιμών για την κατανάλωση πρωινού, την αλλαγή βάρους και την πρόσληψη ενέργειας, ανακάλυψε λίγες ενδείξεις για αυτές τις απόψεις.

Τα ευρήματα του Monash University υποδεικνύουν ότι η παράλειψη του πρωινού θα μπορούσε να είναι καλός τρόπος μείωσης του αριθμού της καθημερινής πρόσληψης θερμίδων.

Ανακάλυψαν ότι όσοι έτρωγαν πρωινό κατανάλωναν περισσότερες θερμίδες γενικά και όσοι το παρέλειπαν δεν είχαν μεγαλύτερη όρεξη το απόγευμα.

Δήλωσαν ότι χρειάζεται προσοχή όσον αφορά τη σύσταση του πρωινού για απώλεια βάρους σε ενηλίκους- επειδή θα μπορούσε να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα.

Ωστόσο, οι ερευνητές πρόσθεσαν ότι υπήρχαν περιορισμοί στην έρευνα.

Οι συμμετέχοντες παρακολουθήθηκαν για μικρές περιόδους-μεταξύ 2 και 16 εβδομάδων-και η διαφορά στην πρόσληψη θερμίδων μεταξύ όσων κατανάλωσαν πρωινό και όσων το παρέλειπαν ήταν μικρή.

Πηγή: iatronet.gr

Προηγούμενο Σαν Σήμερα: Η Ελλάδα εισέρχεται στο N.A.T.O
Επόμενο Κυριακή Τελώνου & Φαρισαίου στη Μητρόπολη Λαγκαδά