Λαγκαδά: ”Το έργο του Ιερέως είναι ισόβιο και σημαντικό”


Την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Ιερολογιωτάτου Διακόνου π. Θεοδώρου Πασχαλίδη, ετέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντινής κ. Ιωάννης κατά την διάρκεια της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας εις τον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής της κωμοπόλεως του Ασκού, όπου και Ιερούργησε την 23η Δεκεμβρίου ε.έ., Κυριακή προ της Χριστού Γεννήσεως.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωναν Ιερείς της καθ´ ημάς Μητροπόλεως, μεταξύ αυτών και ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. π.Σεραφείμ Ατματζίδης, Πνευματικός του χειροτονούμενου, ενώ εν μέσου του πολυπληθούς εκκλησιάσματος παρέστησαν, ο Βουλευτής της Ν.Δ. κ. Θεόδωρος Καράογλου, ο Δήμαρχος Βόλβης κ. Διαμαντής Λιάμας, ο Πρόεδρος της Κοινότητος Ασκού κ. Αναστάσιος Σαπλαμίδης, εκπρόσωποι των Δημοτικών Αυτοδιοικήσεων των Δήμων Λαγκαδά και Βόλβης, καθώς επίσης οι κατά σάρκα συγγενείς και οι οικογένεια του π. Θεοδώρου, πολλοί του φίλοι και συμφοιτητές του.

 

Απευθυνόμενος με πατρικούς λόγους προς τον νέο Πρεσβύτερο της καθ´ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως, ο Μητροπολίτης Λαγκαδά αναφέρθηκε στο Ύψιστο και Μοναδικό Υπούργημα της Ιερωσύνης, προτρέποντας τον να κρατάει μέσα του, την πατροπαράδοτη Θεοσέβεια των πατέρων μας και την ευλάβεια των προγόνων μας, μένοντας συνέχεια σταθερός και ακλόνητος στην Πίστη μας, ώστε να καταστεί ένας Κληρικός που θα δείχνει τον δρόμο της Πίστεως και θα οδηγάει τους ανθρώπους στην Σωτηρία.

 

Εν συνεχεία της προσφωνήσεως του ο Σεβασμιώτατος τον συμβούλεψε να είναι άνθρωπος της ισορροπίας και να Ευαγγελίζεται συνέχεια το Ευαγγέλιο Ιησού Χριστό, όπως θα πρέπει να κάνει ο κάθε κληρικός και όχι να προβάλει τις προσωπικές, κατά φαντασία και κατά βούληση απόψεις και θεωρίες.

 

«Ο λόγος ο καθαρός είναι μόνο ο Λόγος του Κυρίου μας και λόγος ο Σαφής της Θεολογίας είναι των Αγίων Πατέρων μας, όλα τα άλλα αποτελούν απλώς επινοήσεις πονηρές και εσφαλμένες», υπογράμμισε χαρακτηριστικά για συμπληρώσει λέγοντας ότι «το έργο του Ιερέως είναι ισόβιο και σημαντικό, διότι μέσα από αυτό αρπάζει τον άνθρωπο από τον κόσμο της αμαρτίας και να τον δίδει στον Θεό, όπως μας λέει χαρακτηριστικά ο Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος.

 

Καταλήγοντας, και αφού του ανακοίνωσε ότι θα υπηρετεί ως Εφημέριος στον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής Ασκού, σε έναν Ναό όπου κατά σύμπτωση αγαθή είχε Βαπτισθεί και είχε μάθει τα πρώτα Ιερά Γράμματα, διακονώντας στο Ιερό του Ναού, τον ευχήθηκε να είναι «Θεού Δώρο» και να μοιάσει του παλαιούς παραδοσιακούς Ιερείς μας, οι οποίοι ήταν συνεχώς κοντά στον λαό και στον κόπο των ανθρώπων, μοιραζόντουσαν την αγωνία, την χαρά και την λύπη όλων, απλώνοντας συνεχώς την αγκαλιά τους και σκεπάζοντας τις όποιες δυσκολίες υπήρχαν.

Φωτογραφίες

Πηγή : romfea.gr

Προηγούμενο Η ιστορία του Κουραμπιέ
Επόμενο Κάλαντα