Σάββας Αναστασιάδης: Η Ελληνόγλωσση εκπαίδευση ένα από τα σημαντικότερα θέματα της ελληνικής ομογένειας


Σάββας Αναστασιάδης: Η Ελληνόγλωσση εκπαίδευση ένα από τα σημαντικότερα θέματα της ελληνικής ομογένειας

« Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προσαρμόζεται απλά, σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνά πολιτικές δικές μας, σαν φιλελεύθερος χώρος. Ξεπερνά και αγγίζει ίσως χαρακτηριστικά νεοφιλελεύθερων πρακτικών. Έχετε δίκιο για το θέμα της Εγνατίας Οδού και του κινήματος «δεν πληρώνω», το οποίο ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ είχε δημιουργήσει. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι στελέχη του ήταν στην πρώτη γραμμή του κινήματος. Και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός βρέθηκε κάποια στιγμή στην πρώτη γραμμή. Αυτά κάποια στιγμή αυτός που τα δημιουργεί τα βρίσκει μπροστά του», δήλωσε σήμερα το πρωϊ  μεταξύ άλλων ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Σάββας Αναστασιάδης, στον ραδιοφωνικό σταθμό focus fm 103,6, 27.07.2017

«Αρχικά να πούμε ότι ως Έλληνες πολίτες και ειδικά ως θεσμικοί  παράγοντες της Ελληνικής Πολιτείας  πρέπει να ευχηθούμε η Χώρα να βγει στις αγορές με τον καλύτερο τρόπο. Όμως η έξοδος που έγινε ήταν αποτυχημένη και γι αυτό δεν πανηγυρίζουν στην κυβέρνηση. Αν είδατε χθες τον κ. Τσίπρα  στον τηλεοπτικό σταθμό Αlpha , ήταν από τις τραγικότερες εμφανίσεις του », τόνισε στη συνέχεια αναφερόμενος στην έξοδο της Χώρας στις αγορές , συμπληρώνοντας, « Στο βιβλίο προσφορών του κ. Τσίπρα έχουν κατατεθεί γύρω στις 550 προσφορές, από τις οποίες η κυβέρνηση αποδέχθηκε τις 200. Στο σύνολό τους ήταν περίπου 7 δις ευρώ , ενώ η κυβέρνηση ήθελε να πουλήσει 4,2 δις και σταμάτησε στα τρία. Αυτό το έκανε διότι οι υπόλοιπες προσφορές ζητούσαν υψηλότερο  επιτόκιο και αν τις είχε αποδεχθεί το επιτόκιο θα είχε ξεπεράσει το 5% και το επιτόκιο του 2014.

Αν πάμε στη σύγκριση με το ομόλογο του Σαμαρά , θα δούμε ότι τότε η κυβέρνηση ζητούσε 6,2 δις , οι προσφορές για την έκδοση του ομολόγου είχαν ξεπεράσει τα 20 δισ. ευρώ, με περισσότερους από 550 επενδυτές να συμμετέχουν στη διαδικασία».

Για το θέμα της Ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στην ομογένεια ,ο κ. Αναστασιάδης είπε: « Θεωρώ ότι η Ελληνόγλωσση εκπαίδευση στην ομογένεια είναι το μείζον θέμα . Είχαμε χθες συνάντηση με την Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση Ελληνισμού, με Έλληνες ομογενείς Βουλευτές  σε ξένα κοινοβούλια και έθεσα το ίδιο θέμα και συμφωνήσαμε όλοι, ότι δεν υπάρχει καλύτερος συνδετικός κρίκος από τη γνώση της γλώσσας. Εάν αυτό χαθεί ,σιγά – σιγά θα χαλαρώσει και η Εθνική συνείδηση και θα χαθεί στις επόμενες γενιές της ομογένειας. Δεν πρέπει  η πολιτεία να είναι φειδωλή σε δαπάνες εκπαίδευσης στο εξωτερικό»

Για  τη Διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των χριστιανικών πληθυσμών της Ανατολής ( Ποντίων, Μικρασιατών, Θρακιωτών ) ανέφερε μεταξύ άλλων: «έθεσα  σε συνεδρίαση της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς το αίτημα, να ενταχθεί στην διπλωματική ατζέντα  της Ελληνικής Κυβέρνησης, η  Διεθνής αναγνώριση της Γενοκτονίας των χριστιανικών πληθυσμών της Ανατολής ( Ποντίων, Μικρασιατών, Θρακιωτών ) . Είναι  η πρώτη φορά που κατατίθεται ανάλογο αίτημα στη Βουλή, από τις 24 Φεβρουαρίου 1994, που με ομόφωνη απόφαση, καθιερώθηκε με νόμο του κράτους η Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων. Πιστεύω ότι το θέμα πρέπει να  βρίσκεται στην διπλωματική ατζέντα των διμερών συναντήσεων, και να τίθεται κάθε φορά που ο εκάστοτε Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών , ο πρωθυπουργός ή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα επισκέπτονται διάφορες Χώρες. Άλλωστε επανειλημμένα έχει τονιστεί από επίσημους ποντιακούς φορείς ως μειονέκτημα το γεγονός ότι, η ελληνική πολιτεία δεν έχει επίσημα διατυπώσει αντίστοιχο αίτημα»

HXHTIKO- https://www.youtube.com/watch?v=_RddWyc9NCg&feature=youtu.be

The post Σάββας Αναστασιάδης: Η Ελληνόγλωσση εκπαίδευση ένα από τα σημαντικότερα θέματα της ελληνικής ομογένειας appeared first on DeltaNews.eu.

Προηγούμενο 21 Σεπτεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα της Νόσου Alzheimer
Επόμενο Αστική ευθύνη του ευρύτερου Δημοσίου για ζημίες από την κακοκαιρία