Προγράμματα επιδότησης μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους για προσλήψεις ανέργων


Όπως εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη Δ.Ε.Θ

Νέα προγράμματα επιδοτήσεων μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους για προσλήψεις ανέργων εξήγγειλε ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ με στόχο την καταπολέμηση της ανεργίας η οποία όπως τόνισε έχει υποχωρήσει κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες στις νεαρές ηλικίες.

1)Θα επιχορηγείται μέρος του μισθού και μέρος των ασφαλιστικών εισφορών των νεοεισερχομένων έως 34 ετών στην αγορά εργασίας . Πρόκειται για την επιχορήγηση της πρώτης πρόσληψης μισθωτού εργαζόμενου από ατομικές, εταιρικές ή συνεταιριστικές επιχειρήσεις. Το οικονομικό κίνητρο είναι η επιχορήγηση για δώδεκα μήνες σημαντικού μέρους του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους του νεοπροσληφθέντος για πλήρη απασχόληση.
2)Σε λίγες μέρες τίθεται σε εφαρμογή πρόγραμμα επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών για όσους εργοδότες επιλέξουν να μετατρέψουν τον απασχολούμενο σε αυτούς με μπλοκάκι σε μισθωτό.
Το πρόγραμμα είναι συνολικού προϋπολογισμού 156 εκατ. ευρώ και από αυτό θα ωφεληθούν περισσότεροι από 40.000 εργαζόμενοι.
3)Ενισχύονται οικονομικά οι εγκλωβισμένοι –απλήρωτοι για μεγάλο διάστημα εργαζόμενοι οι οποίοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, ή απασχολούνται σε κλάδους με φθίνουσα πορεία. Το πρόγραμμα είναι συνολικού προϋπολογισμού 100 εκατ. ευρώ και από αυτό θα ωφεληθούν περισσότεροι από 50.000 εργαζόμενοι. Συνδικαλιστές τονίζουν ότι πρέπει να διευκρινιστούν τα κριτήρια βάσει των οποίων θα επιδοτούνται μόνο 50.000 άτομα έναντι 900.000 εργαζομένων που σήμερα είναι απλήρωτοι από 2 μήνες έως 1,5 έτος.
4)Από τα μέσα Σεπτεμβρίου τίθεται σε εφαρμογή προγράμματα για απολυμένους νέους ηλικίας 18-29 ετών. Α) Συμβουλευτική υποστήριξη, κατάρτιση, πιστοποίηση και προώθηση στην απασχόληση ανέργων νέων 25-29 ετών στον κλάδο τεχνολογιών, πληροφορικής και επικοινωνιών: Ωφελούμενοι έως 1.000 άνεργοι – Έναρξη προγράμματος στις 15 Σεπτεμβρίου 2017. Β) Πρόγραμμα υποστήριξης επιχειρηματικών σχεδίων ανέργων νέων ηλικίας 18-29 ετών: Ωφελούμενοι 800 άνεργοι – Έναρξη προγράμματος στις 30 Σεπτεμβρίου 2017.
5) Συνεχίζονται τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας 8 μηνης διάρκειας στους δήμους.
Συνολικά, μέχρι το τέλος του έτους θα ωφεληθούν 120.000 άνεργοι .
Μετά τη λήξη του προγράμματος ο ωφελούμενος μπορεί να εντάσσεται στο επίδομα ανεργίας, αν δεν έχει βρει την δυνατότητα πρόσβασης στην αγορά εργασίας.
6)Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Μένω Ελλάδα, Επιστρέφω» για την ανάσχεση του φαινομένου του brain drain , καταρτίζεται λίστα με τους ερευνητές επιχειρηματίες εξωτερικού και επιδιώκεται η ενημέρωση τους για πιθανές ευκαιρίες δραστηριοποίησης στην Ελλάδα, με στόχο να δημιουργηθούν επιχειρηματικά δίκτυα.
Αξιοποιούνται 330 εκατ. ευρώ μέσω ΕΣΠΑ για υποτροφίες σε διδακτορικούς, άπορους φοιτητές, και μεταδιδακτορικούς ερευνητές, για τη δημιουργία ερευνητικών ομάδων.
Ταυτόχρονα το ΕΠΑΝΕΚ επιλέγει καινοτόμες νεοφυείς επιχειρήσεις αποφοίτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και τις χρηματοδοτεί 100%.
Χρηματοδοτείται η σύμπραξη επιχειρήσεων με ερευνητικούς φορείς για την προαγωγή επενδύσεων στην έρευνα και την καινοτομία με 280 εκατ. ευρώ μέσω του εμβληματικού προγράμματος «ερευνώ-δημιουργώ-καινοτομώ».
Πηγή: espaergasia.com

The post Προγράμματα επιδότησης μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους για προσλήψεις ανέργων appeared first on DeltaNews.eu.

Προηγούμενο Άρχισαν οι συμψηφισμοί επιστροφών φόρου εισοδήματος με τον ΕΝΦΙΑ
Επόμενο Ξεκινά η λοταρία των αποδείξεων