Ξεκινά η λοταρία των αποδείξεων


Έπαθλα και προϋποθέσεις

 

Στην τελική ευθεία βρίσκεται το νέο σύστημα κλήρωσης αποδείξεων που θα θέσει σε εφαρμογή το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να τονωθούν οι συναλλαγές με πλαστικό χρήμα και να αντιμετωπισθεί πιο αποτελεσματικά η φοροδιαφυγή.

Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες η λοταρία με τις αποδείξεις πληρωμών με πλαστικό χρήμα εκτιμάται ότι έπειτα από αρκετές αναβολές θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο.

Το σχέδιο είναι 1.000 τυχεροί να κερδίζουν από 1.000 ευρώ κάθε μήνα.  Στην κλήρωση θα μπαίνουν όλες οι αποδείξεις που θα πραγματοποιεί ο κάθε φορολογούμενος και κάθε απόδειξη θα αντιστοιχεί σε έναν συγκεκριμένο ΑΦΜ, ενώ τα στοιχεία θα είναι διαθέσιμα από την κίνηση των τραπεζικών λογαριασμών των τραπεζών, μέσω των οποίων γίνονται οι δαπάνες με πλαστικό χρήμα.

Οι λαχνοί θα μοιράζονται με βάση το ποσό των αποδείξεων.

Ειδικότερα . Για κάθε ευρώ που έχει καταγραφεί στις πληρωμές με πλαστικό χρήμα θα αντιστοιχεί και σε έναν λαχνό για τους πολίτες. Αυτό σημαίνει πως εάν κάποιος κάνει αγορές αξίας 200 ευρώ πληρώνοντας με κάρτα θα πάρει 200 λαχνούς για την κλήρωση. Εάν αντίστοιχα οι αποδείξεις αντιστοιχούν σε 1.000 ευρώ, τότε ο πολίτης θα λάβει 1.000 λαχνούς. Με λίγα λόγια όσο περισσότερο που καταγράφεται τόσο περισσότεροι είναι και οι λαχνοί που παίρνει κάποιος και άρα οι πιθανότητες να κερδίσει αυξάνονται.

Το έπαθλο θα κατατίθεται στον τραπεζικό λογαριασμό που ο κάθε πολίτης έχει δηλώσει, ενώ το ποσό των 1.000 ευρώ θα είναι ακατάσχετο και δεν θα συμψηφίζεται με τυχόν οφειλές του φορολογούμενου με την εφορία ή τα ασφαλιστικά ταμεία.

 

Πηγή: huffingtonpost.gr

The post Ξεκινά η λοταρία των αποδείξεων appeared first on DeltaNews.eu.

Προηγούμενο Προγράμματα επιδότησης μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους για προσλήψεις ανέργων
Επόμενο ΕΛ.Γ.Α: Αποζημιώσεις στους αγρότες