Μητροπολίτης Λαγκαδά: Δεν υπάρχει κίνδυνος από τη Θεία Κοινωνία


Μιλώντας στον FOCUS FM ο Μητροπολίτης Λαγκαδά, Ρεντίνης και Λητής, Ιωάννης

“Η Θεία Κοινωνία είναι Σώμα και Αίμα Χριστού. Πάντοτε υπήρχαν λοιμικά νοσήματα και ουδέποτε προκλήθηκε πρόβλημα συμμετοχής στη Θεία Λατρεία και τη Θεία Κοινωνία, ακούγονται υπερβολές. Δεν εμφιλοχωρούν μικρόβια. Ο ιερέας μεταλαμβάνει με την ίδια λαβίδα, που μεταλαμβάνει ο κόσμος και στο τέλος κάνει κατάλυση”, ξεκαθάρισε μιλώντας στον FOCUS FM ο Μητροπολίτης Λαγκαδά, Ρεντίνης και Λητής, Ιωάννης.

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή “Διπλός Ελληνικός” με το Στέφανο Δαμιανίδη και τον Αντώνη Οραήλογλου, τόνισε, ότι πρέπει “να εφαρμόζει ο κάθε πιστός και πολίτης τα όσα τα όργανα της Πολιτείας συνιστούν.

Αν είναι κάποιος άρρωστος ούτως ή άλλως δεν πηγαίνει στην Εκκλησία”, επεσήμανε. Πρόσθεσε μάλιστα, ότι “όταν βλέπει κανείς τον εαυτό του, ότι έχει πρόβλημα η εκκλησία διακονεί”, παραπέμποντας στην προβολή των λειτουργιών από την τηλεόραση, αλλά και τη δυνατότητα Θείας Μετάληψης κατ’ οίκον.

Από υλικής άποψης, επεσήμανε, ότι στη Θεία Κοινωνία “είναι από κρασί και ψωμί, το κρασί εμπεριέχει το οινόπνευμα σε ποσοστό 40-42% ίσως και παραπάνω, πρακτικά σημαίνει, ότι δεν μπορεί να ζήσει ιός. Ακόμη ο χρυσός και ο άργυρος έχουν ιόντα, που αδρανοποιούν κάθε φύσεως ιούς. Και από επιστημονικής πλευράς δεν υπάρχει πρόβλημα, αλλά και η ζωή των 2.000 χρόνων μας το δείχνει”, επεσήμανε.

 

thestival.gr

Προηγούμενο Προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας χώρων αθλητικών εκδηλώσεων, των τμημάτων των φιλαρμονικών και της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λαγκαδά
Επόμενο Κορονοϊός – Οδηγίες ΠΙΣ προς γονείς για παιδιά: Όχι ιδιαίτερα μαθήματα, συνεστιάσεις, αθλητικές δραστηριότητες