Ο Λαγκαδάς μίλησε : “Η Συμφωνία των Πρεσπών συνιστά εθνική ήττα!”


Κατάμεστη η αίθουσα των Λουτρών στην εκδήλωση για το «Προσύμφωνο των Πρεσπών και τις Επιπτώσεις του» 

Με μεγάλη επιτυχία και τεράστια ανταπόκριση από τον κόσμο πραγματοποιήθηκε στις 13 Ιανουαρίου 2019 η εκδήλωση στα Λουτρά Λαγκαδά με θέμα το «Προσύμφωνο των Πρεσπών και οι Επιπτώσεις του» και κεντρικό ομιλητή τον Νίκο Λυγερό.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν με τη στήριξη του Δήμου Λαγκαδά, ο Ποντιακός Σύλλογος Πολυδενδρίου Λαγκαδά, ο Ποντιακός Σύλλογος Κολχικού «Άγιος Ευγένιος Τραπεζούντας» και ο Πολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος Λαγκαδά, ενώ υποστήριξαν με τη συμμετοχή τους οι πολιτιστικοί σύλλογοι της περιοχής:

1.Σαρακατσάνων Επαρχίας Λαγκαδά “ΤΑ ΣΤΑΥΡΑΔΕΛΦΙΑ”

  1. Πολιτιστικός Σύλλογος Πολυδενδρίου Ασκού “Ο ΦΑΡΟΣ”
  2. Πολιτιστικός Σύλλογος Πέντε Βρυσών Λαγκαδά
  3. Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δρακοντίου Λαγκαδά
  4. Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Ζαγκλιβερίου
  5. Πολιτιστικός Σύλλογος Χρυσαυγής
  6. Πολιτιστικός Σύλλογος Δρυμού
  7. Ένωση Ποντίων Πολίχνης

Τον συντονισμό της εκδήλωσης εκ μέρους των συλλόγων έκανε ο Γιάννης Καραγιαννίδης, μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων. Την ομιλία του κ. Λυγερού προλόγισε ο Διευθυντής του ΕΠΑΛ Λαγκαδά Ζουμπούλης Παπαπαρασκευάς.

Στη συνέχεια ο Νίκος Λυγερός μίλησε αναλυτικά για τα κρίσιμα στοιχεία της Συμφωνίας για το Σκοπιανό.

“Τώρα που τελείωσε η διαδικασία της ψηφοφορίας στα Σκόπια όσον αφορά στις τροπολογίες του Συντάγματός τους, τώρα που δεν υπάρχουν πια δικαιολογίες για οποιαδήποτε πολιτική αδράνεια και εθνική απραξία, τώρα αρχίζει η τελική μάχη για το Σκοπιανό και για την ακύρωση του Προσυμφώνου των Πρεσπών. Δεν υπάρχει καμία επιλογή για αυτόν τον αγώνα εκτός από την προστασία του ονόματος της Μακεδονίας. Οι Σκοπιανοί λειτούργησαν όπως το είχαμε προβλέψει, λόγω των οφελών που τους δίνει το Προσύμφωνο και το ίδιο και οι Αλβανοί των Σκοπίων που ζήτησαν να καταγραφεί επίσημα ότι τα Σκόπια είναι πολυεθνικό κράτος. Έτσι ενώ είχαν μόνο την αλβανική γλώσσα ως επίσημη, τώρα θα έχουν και την εθνότητα. Δηλαδή οι Αλβανοί πήραν από τους Σκοπιανούς ό,τι οι Σκοπιανοί πήραν από την κυβέρνηση. Για την συγκυβέρνηση δεν υπάρχει άλλο περιθώριο και θα αποχωρήσει προκαλώντας το θέμα της δεδηλωμένης και της επιλογής της ψήφου εμπιστοσύνης και ψήφου ανοχής με το σενάριο των πρόωρων εκλογών. Κατά συνέπεια ο ελληνικός λαός πρέπει και πάλι να ενεργοποιηθεί μέσω ενός τεράστιου Συλλαλητηρίου ή ακόμα και μέσω γενικής απεργίας αν χρειαστεί, για να πετύχουμε τον κλειδωμένο στόχο της ακύρωσης του Προσυμφώνου των Πρεσπών.” 

Ο Δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Καραγιάννης στον χαιρετισμό του, συνεχάρη τους πολιτιστικούς μας συλλόγους για τη συνολική τους δράση, την καλή συνεργασία και τις κοινές πρωτοβουλίες που ανέλαβαν με τον Δήμο για τη Μακεδονία:

“ Ήμασταν μαζί στην Πλατεία Συντάγματος, στη Θεσσαλονίκη, στις Πρέσπες. Μαζί οργανώσαμε και τη μεγάλη συγκέντρωση στην πλατεία του Λαγκαδά στις 6 Ιουνίου 2018, όπου Αυτοδιοίκηση, Εκκλησία, οργανωμένοι φορείς και κοινωνία, ενώσαμε τις φωνές μας σε ένα κοινό μήνυμα, ενωτικό και ειρηνικό. Σε μια αλήθεια: Η Μακεδονία είναι μια και Ελληνική.

Η Συμφωνία των Πρεσπών συνιστά εθνική ήττα με πολλαπλές, αρνητικές συνέπειες για τη χώρα μας. Οι πάγιοι διαπραγματευτικοί όροι της Ελλάδας που ήταν σταθερά οι κόκκινες γραμμές της στο παρελθόν, μπήκαν στην άκρη. Με τη Συμφωνία αυτή εκχωρείται – με τη σφραγίδα της Ελλάδας πια – μακεδονική γλώσσα και μακεδονική ταυτότητα στους γείτονές μας. Πρέπει να γίνει σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι κανείς δεν μπορεί να παίζει με τη Μακεδονία μας. Κανείς δεν μπορεί να διαπραγματεύεται την ιστορία μας ”.

 Την εκδήλωση χαιρέτησε επίσης ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας πρ. αντιπεριφερειάρχης κ. Φάνης Παπάς ο οποίος αναφέρθηκε στην προσπάθεια “ενοχοποιήσης” Ποντιακών συλλόγων για την έντονη συμμετοχή τους στα συλλαλητήρια.

Η Μακεδονία μας χρειάζεται όλους, δεν περισσεύει κανένας. Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο στις 20 Ιανουαρίου 2019 στην Αθήνα για να μην περάσει το ΠΡΟΣΥΜΦΩΝΟ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ απτό Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Τέλος καλούμε τους βουλευτές να το καταψηφίσουν όταν έρθει στην Βουλή.

Προηγούμενο 8 συλλήψεις στην ευρύτερη περιοχή Πλατείας Αγίου Γεωργίου και σε χώρους πέριξ του Α.Π.Θ.
Επόμενο Η ιστορία της πατάτας