Νέα πρόκληση Ιβανόφ: Ο Κεμάλ Ατατούρκ ήταν Μακεδόνας, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη

Σε νέα προκλητική δήλωση προχώρησε ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβανόφ, υποστηρίζοντας πως ο Μουσταφά Κεμάλ ήταν Μακεδόνας «γιατί τη στιγμή που γεννήθηκε, η Θεσσαλονίκη ήταν το έδαφος της Μακεδονίας».

Σε νέα προκλητική  δήλωση προχώρησε ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβανόφ, υποστηρίζοντας πως ο Μουσταφά Κεμάλ ήταν Μακεδόνας «γιατί τη στιγμή που γεννήθηκε, η Θεσσαλονίκη ήταν το έδαφος της Μακεδονίας».

Συγκεκριμένα, ο κ. Ιβάνοφ, σύμφωνα με το πρακτορείο IBNA κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τούρκους επιχειρηματίες στην οποία τίμησε τον Πρόεδρο της τουρκικής εταιρείας TAV, Sadi Sener, με το μετάλλιο του κράτους. δήλωσε ότι στην πραγματικότητα «ο Μουσταφά Κεμάλ (ιδρυτής της Δημοκρατίας της Τουρκίας) είναι Μακεδόνας, γιατί τη στιγμή που γεννήθηκε, η Θεσσαλονίκη ήταν το έδαφος της Μακεδονίας.

Η Τουρκική Δημοκρατία είναι μια μεγάλη χώρα, έχει μια μεγάλη οικονομία και είναι πολύ σημαντικό μια τέτοια χώρα να είναι φιλική προς εμάς και να μας βοηθήσει. Ελπίζουμε ότι αυτή η βοήθεια και αυτή η στήριξη θα συνεχιστεί και στο μέλλον. Σας στείλαμε τον Μακεδόνα Μουσταφά Κεμάλ. Τώρα οι τουρκικές εταιρείες έρχονται στην Μακεδονία. Αυτό μας δίνει μεγάλη χαρά».

Σημειώνεται ότι η εταιρεία TAV είναι κατασκευαστής και επενδυτής των δύο αερολιμένων της πΓΔΜ στα Σκόπια και την Οχρίδα, ενώ σύμφωνα με το πρακτορείο IBNA oι συνολικές επενδύσεις της Τουρκίας στην ΠΓΔΜ υπερβαίνουν τα 1,2 δις.

Πηγή: in.gr

Προηγούμενο Συνταγή της Ημέρας: Σπαγγέτι μπολονέζ με καρότο
Επόμενο Δύο παιδιά στο ίδιο δωμάτιο: Πώς θα αποφύγετε γκρίνια και καβγάδες