Συνταγή της Ημέρας: Ελιόπιτα


Συστατικά

  • 1 κιλό αλεύρι που φουσκώνει µόνο του (Self-raising)
  • 4 κουταλάκια µπέικιν πάουντερ
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 3 1/2 φλ. ελιές µαύρες ψιλοκοµµένες
  • 1 φλ. φρέσκα κρεµµυδάκια ψιλοκοµµένα
  • 2 ½ φλ. κόλιανδρο ψιλοκοµµένο
  • 1 κουταλιά αποξηραµένο δυόσµο
  • 2 φλ. φρέσκο χυµό πορτοκαλιού
  • 1 τενεκεδάκι (330ml) ανθρακούχα σόδα
  • 2 κουταλιές σουσάµι

Βήματα

  •  Βήμα 1
  •  Βήμα 2

    Προθερµαίνετε το φούρνο στους 180°C και λαδώνετε ένα ορθογώνιο ταψί ή πυρίµαχο σκεύος µε διαστάσεις 23Χ33. Σε ένα µεγάλο µπολ, κοσκινίζετε το αλεύρι και το µπέικιν πάουντερ.

  •  Βήμα 3

    Σε ένα μπολ, βάζετε το ελαιόλαδο, τις ελιές, τα κρεμμυδάκια, τον κόλιανδρο, το δυόσμο, το χυμό πορτοκαλιού και τη σόδα.

  •  Βήμα 4

    Ανακατεύετε και βάζετε κουταλιά – κουταλιά το μίγμα αλευριού.

  •  Βήμα 5

    Βάζετε το μίγμα στο ταψί και ψήνετε στον προθερµασµένο φούρνο για 1 ώρα.

  •  Βήμα 6

    Για να δείτε ότι είναι ψηµένο µπήγετε ένα ξύλινο σουβλάκι στο κέντρο της ελιόπιτας αν βγαίνει στεγνό, τότε είναι έτοιµη.

    Πηγή: xrysessyntages.com

Προηγούμενο Αλκοόλ: Πώς αντιδρά ο οργανισμός
Επόμενο 13 Φεβρουαρίου γιορτάζουν Άγιοι Ακύλας και Πρίσκιλλα οι Απόστολοι