Φίλοι της Γής: Άδεια καύσης απορριμμάτων στο ΤΙΤΑΝ


Όλα εδώ στην ΒΔ πλευρά του Νομού Θεσσαλονίκης.

Ο ΧΥΤΑ στην Μαυροράχη και όλοι ξέρουμε πως λειτουργεί και τι μόλυνση έχει προκαλέσει εδώ και 12 χρόνια, σ΄όλη την λεκάνη του Λαγκαδά μέχρι την λίμνη Κορώνεια.

Ο ΣΜΑ στην Ευκαρπία δίπλα στο ΤΙΤΑΝ.

Άδεια καύσης απορριμμάτων srf-rdf στο ΤΙΤΑΝ.

Και η φαραωνική μονάδα επεξεργασία απορριμμάτων –ΜΕΑ- 300.000 τόνων/έτος ( μεγαλύτερη στην Ελλάδα), με επικρατέστερη θέση στην Δημοτική ενότητα Ασσήρου του Δήμου Λαγκαδά και συγκεκριμένα σε περιοχή δίπλα στο ΧΥΤΑ Μαυροράχης ή στο χωριό Εξαμίλι.

Το αν θα γίνει, θα φανεί από την στάση των δημοτών, κυρίως των Δ. ενοτήτων Λαγκαδά και Ασσήρου που θα πληγούν περισσότερο από την λειτουργία αυτής την μονάδας, η οποια θα ρυπαίνει επιπλέον την ήδη επιβαρυμένη ατμόσφαιρα απο τον ΧΥΤΑ Μαυροράχης, καθώς δεν υφίστανται δίοδοι εξαερισμού της περιοχής προς την θάλασσα με αποτέλεσμα να εκλωβίζονται οι αέριοι ρύποι στην λεκάνη του Λαγκαδά. Και φυσικά από την στάση της διοίκησης του Δήμου Λαγκαδά.

Και ας μην ξεχνάμε ότι σ΄αυτήν τη φαραωνική μονάδα, που θα την λειτουργεί ιδιώτης, δίνεται η δυνατότητα να κατασκευαστεί και ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΚΑΥΣΗΣ, των δικών μας αλλά και εισαγόμενων απορριμμάτων.

Γιατί να μην πάρει το ΤΙΤΑΝ και να καίει όλο το προϊόν ; Ελεύθερη οικονομία έχουμε.

Θα καίγονται δίπλα στην μονάδα, κοντά στα σπίτια μας.

Προηγούμενο Συνταγή για λουκουμάδες από τον σεφ Νίκο Αρβανιτίδη
Επόμενο Αναστάτωση σε στρατόπεδο της Ασσήρου με κρούσμα Covid19