Συστατικά
- 8 cookies σοκολάτα
- 60 γραμμάρια βούτυρο Lurpak® λιωμένο
- 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
- 60 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- 600 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα
- 350 γραμμάρια
- κουβερτούρα
- 80 γραμμάρια ζάχαρη άχνη φρέσκα blackberries και raspberries
- λίγα φύλλα φρέσκου
- δυόσμου
Βήματα
- Βήμα 1
Σε ένα μίξερ χτυπάτε τα cookies σοκολάτας και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ.
- Βήμα 2
Προσθέτετε στο μπολ με τα cookies το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε καλά.
- Βήμα 3
Απλώνετε το μίγμα σε ένα τσέρκι 20 εκατοστών για βάση και το τοποθετείτε στο ψυγείο να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί μέχρι να ετοιμάσετε την κρέμα.
- Βήμα 4
Σε ένα μπεν-μαρί λιώνετε την κουβερτούρα μαζί με την κρέμα γάλακτος και την αφήνετε στην άκρη.
- Βήμα 5
Σε ένα μίξερ χτυπάτε το φρέσκο τυρί κρέμα μαζί με την ζάχαρη άχνη για 2-3 λεπτά.
- Βήμα 6
Συνεχίζετε προσθέτοντας τη λιωμένη κουβερτούρα και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
- Βήμα 7
Τοποθετείτε την κρέμα στο τσέρκι και το ξαναβάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες να κρυώσει καλά πριν το σερβίρισμα.
- Βήμα 8
Όταν το cheesecake έχει παγώσει καλά και έχει σταθεροποιηθεί, αφαιρείτε το τσέρκι, κόβετε σε μερίδες, τοποθετείτε πάνω στο κομμάτια τα blackberries, τα raspberries και τα φύλλα δυόσμου και σερβίρετε.
Πηγή: xrysessyntages.com