Υλικά
Καρυδόπιτα
8 αυγά
½ φλιτζάνι γάλα
1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
3 φλυτζάνια αλεύρι
250 γραμ καρύδια
1 κουταλάκι κανέλα
½ κουταλάκι γαρίφαλο
1 βανίλια
Σιρόπι
1 κιλό ζάχαρη
1 λίτρο νερό
Λίγο χυμό λεμονιού
1 βανίλια
Κρέμα
12 κουταλιές αλεύρι
2 λίτρα γάλα
12 κουταλιές ζάχαρη
2 βανίλιες
Εκτέλεση
Βάζουμε το νερό με την ζάχαρη να βράσουν και μετά προσθέτουμε το χυμό από το λεμόνι και την βανίλια. Ανακατεύουμε τα ψιλοκομμένα καρύδια με την βανίλια, την κανέλα και το γαρίφαλο. Χτυπάμε τα αυγά με το mixer και προσθέτουμε την ζάχαρη. Όταν ασπρίσουν βάζουμε το γάλα και σε μικρές δόσεις το αλεύρι. Τέλος προσθέτουμε τα καρύδια. Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς. Η καρυδόπιτα είναι έτοιμη όταν την τρυπάμε με μία οδοντογλυφίδα και βγαίνει καθαρή. Όταν κρυώσει η καρυδόπιτα την σιροπιάζουμε με χλιαρό σιρόπι.
Για την κρέμα: βάζουμε το μισό γάλα να βράσει μαζί με την ζάχαρη. Το υπόλοιπο το ανακατεύουμε μαζί με το αλεύρι. Όταν το γάλα φουσκώσει προσθέτουμε το κρύο γάλα με το αλεύρι. Ανακατεύουμε συνεχόμενα για να μην μας κολλήσει και προσθέτουμε την βανίλια. Όταν το μείγμα πήξει το αποσύρουμε. Διατηρούμε την κρέμα στο ψυγείο.
Πηγή: foodaholics.g