Συστατικά
- 500 γρ. καλαμάρια κομμένα σε ροδέλες
- 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
- 1 λεμόνι
- 1 φλ. αλεύρι
- 2 αυγά
- 2/3 φλ. άσπρο, ξηρό κρασί
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
- λάδι για τηγάνισμα
- αλάτι, πιπέρι καγιέν
Βήματα
- Βήμα 1
Βάζετε τα καλαμάρια σε ένα μπολ μαζί με τα σκόρδα, το μισό κρασί, 2 κουταλιές ελαιόλαδο, το χυμό του λεμονιού, 1 γερή πρέζα πιπέρι καγιέν και λίγο αλάτι.
- Βήμα 2
Τα ανακατεύετε και τα κρατάτε σκεπασμένα για ½ -1 ώρα, γυρίζοντάς τα 1-2 φορές.
- Βήμα 3
Ταυτόχρονα, χτυπάτε ελαφρά τα αυγά και ανακατεύετε μέσα το αλεύρι, 2 κουταλιές ελαιόλαδο και λίγο αλάτι. Αραιώνετε το μίγμα με το υπόλοιπο κρασί και 1 φλ. νερό.
- Βήμα 4
Αφήνετε το μίγμα σκεπασμένο για ½ -1 ώρα (εκτός ψυγείου). Ζεσταίνετε 3 δάχτυλα λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι μέχρι να κάψει.
- Βήμα 5
Στραγγίζετε τα καλαμάρια, τα βουτάτε στο χυλό και τα τηγανίζετε τμηματικά (λίγα-λίγα κάθε φορά), σε δυνατή φωτιά, για 2-3 λεπτά το πολύ, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά, γυρίζοντάς τα μια φορά.Τα βγάζετε πάνω σε πιατέλα στρωμένη με διπλό απορροφητικό χαρτί και τα σερβίρετε αμέσως.
Πηγή: xrysessyntages.com