Συστατικά
- 1 κιλό αλεύρι που φουσκώνει µόνο του (Self-raising)
- 4 κουταλάκια µπέικιν πάουντερ
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- 3 1/2 φλ. ελιές µαύρες ψιλοκοµµένες
- 1 φλ. φρέσκα κρεµµυδάκια ψιλοκοµµένα
- 2 ½ φλ. κόλιανδρο ψιλοκοµµένο
- 1 κουταλιά αποξηραµένο δυόσµο
- 2 φλ. φρέσκο χυµό πορτοκαλιού
- 1 τενεκεδάκι (330ml) ανθρακούχα σόδα
- 2 κουταλιές σουσάµι
Βήματα
- Βήμα 1
- Βήμα 2
Προθερµαίνετε το φούρνο στους 180°C και λαδώνετε ένα ορθογώνιο ταψί ή πυρίµαχο σκεύος µε διαστάσεις 23Χ33. Σε ένα µεγάλο µπολ, κοσκινίζετε το αλεύρι και το µπέικιν πάουντερ.
- Βήμα 3
Σε ένα μπολ, βάζετε το ελαιόλαδο, τις ελιές, τα κρεμμυδάκια, τον κόλιανδρο, το δυόσμο, το χυμό πορτοκαλιού και τη σόδα.
- Βήμα 4
Ανακατεύετε και βάζετε κουταλιά – κουταλιά το μίγμα αλευριού.
- Βήμα 5
Βάζετε το μίγμα στο ταψί και ψήνετε στον προθερµασµένο φούρνο για 1 ώρα.
- Βήμα 6
Για να δείτε ότι είναι ψηµένο µπήγετε ένα ξύλινο σουβλάκι στο κέντρο της ελιόπιτας αν βγαίνει στεγνό, τότε είναι έτοιµη.
Πηγή: xrysessyntages.com