Συμμορία Ρομά “άνοιγε” σπίτια και καταστήματα- Πάνω από 10.000 ευρώ η λεία τους

Οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίζονται.

Στη σύλληψη ενός 19χρονου και ενός 17χρονου Ρομα, που διέπρατταν κλοπές και διαρρήξεις σε καταστήματα που έγιναν τον τελευταίο μήνα στην ευρύτερη περιοχή του Σιδηροκάστρου, της Ηράκλειας και του Λιθότοπου Σερρών καθώς και στη Σταρούπολη Θεσσαλονίκης, προχώρησαν το πρωί της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη άνδρες της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών.

Με την εξιχνίαση της ίδιας υπόθεσης, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία από ακόμα 3 ανήλικους ημεδαπούς, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και σύσταση συμμορίας.

Όπως διαπιστώθηκε από τα παραπάνω νεαρά άτομα, διέπρατταν συστηματικά κλοπές και διαρρήξεις σε καταστήματα και επιχειρήσεις, ενεργώντας με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, παραβιάζοντας τις εισόδους ή σπάζοντας τις τζαμαρίες των καταστημάτων.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα προέκυψε ότι τον τελευταίο μήνα αφαίρεσαν από 6 καταστήματα σε Σιδηρόκαστρο, Ηράκλεια και Λιθότοπο Σερρών και από 1 κατάστημα στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης, χρήματα και διάφορα προϊόντα η αξία των οποίων ξεπερνά τις 10.000 ευρώ.

Επίσης το ίδιο διάστημα διέρρηξαν ακόμα 3 καταστήματα στις ίδιες περιοχές των Σερρών, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να αφαιρέσουν οτιδήποτε.

Για την παράνομη δραστηριότητά τους χρησιμοποίησαν 2 κλεμμένα οχήματα, τα οποία εντοπίστηκαν και αποδόθηκαν στους νόμιμους κατόχους τους.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε ένα από τα κλεμμένα οχήματα που χρησιμοποίησαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία,
• ένας φορητός πομποδέκτης,
• 2 μαχαίρια,
• το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ και
• μέρος των κλοπιμαίων από τις παραπάνω κλοπές.

Επίσης κατασχέθηκε και το χρηματικό ποσό των 420 ευρώ που βρέθηκε στην κατοχή του 19χρονου.

Οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίζονται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Πηγή: www.thestival.gr

Προηγούμενο Η Καθαρά Δευτέρα – Κούλουμα
Επόμενο Σαν Σήμερα: 10 Δεκεμβρίου