Πεντανόστιμες ποντιακές σούπες για να ζεσταθείτε


Τανέα

Υλικά

4 άτομα
1/2 της κούπας ρύζι
1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
100 γραμμάρια βούτυρο
λίγα φύλλα δυόσμου
αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση

Βράστε το ρύζι σε κατσαρόλα προσθέτοντας δυο κούπες νερό και όσο βράζει παίρνετε το νερό από την κατσαρόλα ρίχνοντάς το στο γιαούρτι για να ζεσταθεί και να μην κόψει όταν μπει στην κατσαρόλα. Μόλις βράσει το ρύζι ρίχνετε και το γιαουρτάκι σας!

Σε ένα άλλο κατσαρολάκι λιώνετε το βούτυρο μαζί με τον δυόσμο και αφού λιώσει το προσθέτετε και αυτό στο φαγητό σας. Στο τέλος προσθέτετε αλάτι και πιπέρι.

Σορβάς

Υλικά 
4 μερίδες
2 λίτρα νερό
250 γρ. κορκότο ή πλιγούρι
500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
2 κ. σ. βούτυρο αγελαδινό
1 κ. σ. αποξηραμένο δυόσμο
αλάτι

Εκτέλεση

Ξεπλένετε το κορκότο. Σε μία κατσαρόλα βάζετε το νερό να βράσει μαζί με το κορκότο. Αφού βράσει το κορκότο καλά και χυλώσει, πάρτε 4-5 κουταλιές της σούπας ζουμί και το αφήνετε σε ένα μπολ να κρυώσει. Ανακατέψτε το στραγγιστό με το ζουμί που αφήσατε στο μπολ αλλά σιγά σιγά για να μην σας κόψει! Όταν ανακετευτούν καλά τα ρίχνετε στην κατσαρόλα και απομακρύνετε το σκεύος από την φωτιά. Καίτε το βουτυράκι μαζί με το δυόσμο και το ρίχνετε στη σούπα. Σερβίρετε!

Πηγή: e-radio.gr

Προηγούμενο Η Βουλή των Σκοπίων ενέκρινε την τροπολογία του συντάγματος
Επόμενο Ο καιρός στον Λαγκαδά 12 & 13 Ιανουαρίου