Κλειστά όλα τα σχολεία του Δήμου Λαγκαδά για δύο εβδομάδες


Υπακούοντας στη σχετική υπουργική απόφαση.

Κλείνουν όλα τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί στο δήμο Λαγκαδά, όπως σας είχαμε ενημερώσει νωρίτερα,  μετά τη σχετική εντολή του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα μείνουν κλειστά για δύο εβδομάδες για προληπτικούς λόγους, έτσι ώστε να αποτραπεί η εξάπλωση του κοροναϊού.

 

Η ανακοίνωση του Δήμου Λαγκαδά:

ΠΡΟΣΟΧΗ: Για προληπτικούς λόγους κλείνουν όλα τα σχολεία και τα πανεπιστήμια της χώρας για τις επόμενες 14 ημέρες, σύμφωνα με έκτακτη ανακοίνωση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Η προσωρινή αναστολή της λειτουργίας των σχολείων και όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων έχει στόχο τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Η ανακοίνωση του υπουργού κ.Κικίλια:

“Κατόπιν εισήγησης της Ειδικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Λοιμωξιολόγων, η Kυβέρνηση αποφάσισε την αναστολή της εκπαιδευτικής λειτουργίας, όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, όλης της χώρας για τις επόμενες 14 ημέρες.

Αυτό αφορά βρεφονηπιακούς σταθμούς, σχολεία, ΙΕΚ, Πανεπιστήμια, ιδιωτικά και δημόσια.

Το έκτακτο αυτό μέτρο γίνεται για προληπτικούς λόγους με στόχο τη μείωση της διασποράς του ιού στην κοινότητα. Στο πλαίσιο αυτό, προβλέπεται άμεσα ειδική μέριμνα για τους εργαζόμενους γονείς των ανηλίκων μαθητών και μαθητριών.

Προβλέπεται, επίσης, ειδική μέριμνα για τις επιχειρήσεις οι οποίες πλήττονται.

Για μια ακόμη φορά θα ήθελα να τονίσω ότι πρέπει να επιδείξουμε όλοι ατομική ευθύνη και στη συγκεκριμένη περίπτωση οι γονείς να περιορίσουν τα παιδιά, καθώς το μέτρο αφορά στην μείωση της διασποράς της νόσου”.

Προηγούμενο Κορωνοϊός: Κλείνουν όλα τα σχολεία και πανεπιστήμια σε όλη τη χώρα για 14 ημέρες
Επόμενο Προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας χώρων αθλητικών εκδηλώσεων, των τμημάτων των φιλαρμονικών και της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λαγκαδά