Θεσσαλονίκη: 22 αλλοδαποί κρατούνταν φυλακισμένοι σε εγκαταλελειμμένο κτήριο

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Η κινητοποίηση αστυνομικών του Α.Τ. Πυλαίας και του Τμήματος Ασφαλείας Νεάπολης-Συκεών, οδήγησε στον εντοπισμό και την απελευθέρωση συνολικά 22 αλλοδαπών που κρατούνταν παρά τη θέλησή τους σε εγκαταλελειμμένο κτήριο, καθώς και στη σύλληψη ενός εκ των ατόμων, που ενέχεται στην παράνομη κράτησή τους.

Πρόκειται 29χρονο Πακιστανό, σε βάρος του οποίου, καθώς και σε βάρος συνεργών του, σχηματίσθηκε δικογραφία για συμμορία, αρπαγή, εκβίαση και παράνομη μεταφορά αλλοδαπών.

Ειδικότερα, έπειτα από κλήση στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί του Α.Τ. Πυλαίας εντόπισαν χθες το πρωί σε εγκαταλελειμμένο κτήριο στην περιοχή της Εξοχής Θεσσαλονίκης, να κρατούνται χωρίς τη θέλησή τους συνολικά 22 αλλοδαποί.

Παράλληλα, πλήρωμα περιπολικού του Τμήματος Ασφαλείας Νεάπολης-Συκεών, έπειτα από αναζητήσεις εντόπισε και συνέλαβε έναν 29χρονο αλλοδαπό, ο οποίος μαζί με συνεργούς του, κρατούσαν με την απειλή σωματικής βίας στον προαναφερόμενο χώρο τους αλλοδαπούς, μέχρι συγγενικά τους πρόσωπα να καταβάλουν χρηματικό ποσό προκειμένου να αφεθούν ελεύθεροι.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι αλλοδαποί εισήλθαν παράνομα σε προγενέστερο χρόνο από την ελληνοτουρκική μεθόριο, καταβάλλοντας για την μεταφορά τους χρηματικό ποσό.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Πηγή: thestival.gr

Προηγούμενο Σαν Σήμερα: Ο Χορός του Ζαλόγγου
Επόμενο Συκιές: Τους "τσάκωσαν" να προσπαθούν να διαρρήξουν χρηματοκιβώτιο σε φαρμακείο