Συνεργασία Δήμων Λαγκαδά και Χαλκιδόνας στον τομέα της υγείας


 

Η εναρκτήρια εκδήλωση του έργου “Health Care Centre”, στο πλαίσιο του χρηματοδοτικού διασυνοριακού προγράμματος Interreg.

 

Σε συνεργασία με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών φροντίδας υγείας και πρόνοιας προχώρησαν οι δήμοι Λαγκαδά και Χαλκηδόνας.

 

Πρόκειται για το έργο “Health Care Centre” στο πλαίσιο του χρηματοδοτικού διασυνοριακού προγράμματος Interreg.

 

Ο Δήμος Λαγκαδά εντάχθηκε στο συγκεκριμένο πρόγραμμα που θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο τις παρεχόμενες κοινωνικές υπηρεσίες προς τους συνδημότες μας.

 

Το έργο θα υλοποιηθεί στον Δήμο Λαγκαδά μέσω της ΥΚΠΑΑΠ, σε συνεργασία με το Δήμο Χαλκηδόνας αλλά και το Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, όπου μελλοντικά οι δημότες θα έχουν τη δυνατότητα για δωρεάν εξετάσεις και την εξ αποστάσεως αντιμετώπιση περιστατικών, μέσω συστήματος τηλεϊατρικής.

 

Παράλληλα μέσω του προγράμματος “Health Care Centre”, θα αναβαθμιστεί ο ιατρικός εξοπλισμός του κοινωνικού ιατρείου και του δικτύου της δράσης “Βοήθεια στο Σπίτι”, με την προοπτική οι δομές της ΥΚΠΑΑΠ να ενταχθούν σε έναν οργανισμό 24ωρης παροχής υγειονομικών υπηρεσιών με τη λειτουργία κινητής μονάδας υγείας.

 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Καραγιάννης και από την υπηρεσία της ΥΚΠΑΑΠ η κ. Όλγα Οικονόμου και η κ. Αλέκα Καραγεωργίου.

 

Κατά τον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Λαγκαδά ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Χαλκηδόνας Γιάννη Τσουκνιδά και την Πρόεδρο ΟΚΠΑΧ Ξένια Κιαχαγιά Παρασχάκη για την άριστη συνεργασία που είχε ως αποτέλεσμα την ένταξη στο πρόγραμμα.

 

Τόνισε επίσης την ιδιαίτερη σημασία υλοποίησης αυτού του έργου στους Δήμους Λαγκαδά και Χαλκηδόνας, δύο Δήμους με παρόμοια χαρακτηριστικά και πολλούς απομακρυσμένους οικισμούς από τις κεντρικές δομές υγείας. «Οι συμπολίτες μας αποκτούν πλέον άμεση πρόσβαση στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας αλλά και την πρόληψη. Το πρόγραμμα αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο το κοινωνικό δίκτυο προστασίας των ευπαθών ομάδων στους Δήμους μας».

Πηγη: voria.gr

Προηγούμενο 15 Φεβρουαρίου: Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Παιδικού Καρκίνου
Επόμενο Νηπιαγωγεία της περιοχής επισκέφτηκε ο Λαγκαδά Ιωάννης