Πώς να απολυμάνετε το μπάνιο σαν επαγγελματίας


Ο χώρος του μπάνιου είναι αυτός που συγκεντρώνει τα περισσότερα μικρόβια, γι΄ αυτό και η συχνή απολύμανση είναι απαραίτητη για την σωστή υγιεινή. Ωστόσο ακόμη και αν το καθαρίζουμε σχεδόν καθημερινά, υπάρχουν ορισμένα σημεία τα οποία, είτε είναι δύσκολα και δεν τα καθαρίζουμε σωστά, είτε τα παραλείπουμε. Με αυτούς τους αποτελεσματικούς τρόπους, όμως, το καθάρισμα γίνεται…παιχνιδάκι!

Πώς να απολυμάνετε το μπάνιο σαν επαγγελματίας

Κουρτίνα μπάνιου
Η κουρτίνα μπάνιου συσσωρεύει πολλά άλατα, εξαιτίας των υδρατμών. Επιπλέον, καθώς δεν είναι από τα αντικείμενα που καθαρίζουμε συχνά, είναι πιθανόν να εμφανίσει μούχλα και διάφορους λεκέδες. Αν δεν θέλετε να την αλλάξετε μπορείτε να την καθαρίσετε με τον εξής τρόπο:

Αρχικά τοποθετήστε την σε μια μεγάλη λεκάνη με χλιαρό νερό. Ρίξτε ελάχιστη χλωρίνη και αφήστε την να μουλιάσει για μια ώρα. Στην συνέχεια, κόψτε ένα λεμόνι και τρίψτε τους επίμαχους λεκέδες. Μόλις δείτε ότι εξαφανίζονται, πλύνετε την κουρτίνα με κρύο νερό και αφήστε την να μουλιάσει επιπλέον δύο ώρες.

Πλακάκια
Ένα από τα σημεία του μπάνιου που μας παιδεύουν στο καθάρισμα είναι τα πλακάκια, τα οποία, μαζεύουν άλατα από τους υδρατμούς. Για να τα καθαρίσετε, δημιουργήστε μια μορφή πάστας από 3 κουταλιές μαγειρική σόδα και 1 κουταλιά νερό. Με μια οδοντόβουρτσα, τρίψτε τις γραμμές ανάμεσα στα πλακάκια. Αφού περάσει ένα μισάωρο, ξεπλένετε με άφθονο, κρύο νερό.

Ένας άλλος τρόπος είναι να ανακατέψετε μισή κούπα χυμό λεμονιού, μισή κούπα καθαριστικό πιάτων και 4 κουταλιές μαγειρική σόδα. Βάλτε το μείγμα σ’ ένα μπουκάλι ψεκασμού, ψεκάστε τα πλακάκια, περιμένετε 10 λεπτά και στην συνέχεια ξεπλένετε με νερό. Η καλύτερη λύση, όμως, για να αποφύγουμε να καθαρίζουμε συχνά τα πλακάκια, είναι μετά το μπάνιο μας να σκουπίζουμε με ένα καθαρό πανάκι τα νερά.

Νιπτήρας και τηλέφωνο του ντους


Στην βρύση και την βάση του νιπτήρα, καθώς και στο τηλέφωνο του ντους συσσωρεύονται πολλά άλατα, τα οποία δύσκολα μπορούν να αφαιρεθούν. Κόψτε ένα λεμόνι και τρίψτε τους λεκέδες. Στη συνέχεια, σ’ ένα μπουκάλι ψεκασμού αναμείξτε ½ κούπα νερό και ½ κούπα λευκό ξύδι. Ψεκάστε τις επιφάνειες και αφού περιμένετε λίγο, καθαρίστε τις με ένα πανί. Φροντίστε οι επιφάνειες τους να μείνουν στεγνές έτσι ώστε να μην εμφανιστούν λευκοί λεκέδες.

Μπανιέρα
Σε μία λεκάνη με ζεστό νερό, αναμίξετε μια κούπα χυμό λεμονιού και 4 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα. Με ένα σφουγγάρι τρίβετε την επιφάνεια της μπανιέρας και στην συνέχεια ξεπλένετε με κρύο νερό.

Το πιγκάλ
Ένα αντικείμενο του μπάνιου που χρειάζεται συχνά απολύμανση είναι το πιγκάλ, καθώς αποτελεί εστία πολλών μικροβίων. Καλό θα ήταν να καθαρίζεται 1 φορά την εβδομάδα. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να ξεφορτωθούμε τα μικρόβια είναι να αδειάσουμε στην λεκάνη ένα ποτήρι ξίδι και δύο κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα. Αφήνουμε το πιγκάλ μέσα στην λεκάνη για περίπου μία ώρα, ρίχνουμε καυτό νερό και τραβάμε το καζανάκι.

Λεκάνη
Η μαγειρική σόδα εκτός του ότι καθαρίζει πολύ καλά το σιφόνι της τουαλέτας, δίνει τέλος και στις δυσάρεστες οσμές. Ρίξτε μια κούπα μαγειρική σόδα στο εσωτερικό της λεκάνης και στη συνέχεια βραστό νερό. Αφού περιμένετε λίγα λεπτά , ρίξτε λευκό ξίδι και τραβήξτε καζανάκι.

Πηγή : mama365.gr

Προηγούμενο Κυριακή των Απόκρεω
Επόμενο Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού