Οι “Νέοι” δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Λαγκαδά!


Οι νέοι του Δήμου Λαγκαδά αποφάσισαν να συμμετέχουν ενεργά στα κοινά του τόπου, αναλαμβάνοντας ως “νέοι” δημοτικοί σύμβουλοι.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων είναι η πρώτη φορά που σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης δίνεται η δυνατότητα να εκφραστούν, να διατυπώσουν και να ανταλλάξουν απόψεις και να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της τοπικής τους κοινωνίας, μαθαίνοντας καλύτερα τις ανάγκες της.

Στόχος, λοιπόν, του ΔΗΣΥΝΛ είναι η κινητοποίηση της Νέας Γενιάς του Δήμου, μέσα από έναν θεσμό που θα προσφέρει δυνατότητες ελεύθερης έκφρασης και προώθησης καινοτόμων προτάσεων, διαμορφώνοντας τη νεανική ατζέντα του Δήμου. Τα προβλήματα των νέων θα έχουν πρωταρχικό ρόλο στις συνεδριάσεις του Συμβουλίου και όλες οι αποφάσεις θα τίθενται προς ψήφιση και εν συνεχεία θα εκπροσωπούνται στο υπάρχον Δημοτικό Συμβούλιο Λαγκαδά, με στόχο να υλοποιηθούν.

Έτσι, θέτοντας τα παραπάνω ως βάση, νέοι ηλικίας 16-30 ετών, δημότες Λαγκαδά αποτελούν πλέον τα μέλη αυτού του νεοσύστατου θεσμικού οργάνου που θα έχει συμβουλευτικό ρόλο στo Δημοτικό Συμβούλιο Λαγκαδά και θα  προωθεί τις αποφάσεις του για θέματα νεολαίας, θέτοντας ως απαρχή τους προβληματισμούς των ίδιων των νέων.

Συγκεκριμένα, οι νέοι του Δήμου Λαγκαδά ανταποκρίθηκαν στο ανοιχτό κάλεσμα το οποίο διήρκησε από 19 Οκτώβρη μέχρι 31 Δεκεμβρίου και εντάχθηκαν το μητρώο. Ακολούθησαν 3 workshops ενημερωτικού χαρακτήρα, συντείνοντας στην εξοικείωση των συμμετεχόντων με τις διαδικασίες του ΔΣ και η παρακολούθηση τουλάχιστον ενός ήταν απαραίτητη για την επιλογή των συμμετεχόντων ως τακτικά μέλη.

Το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου στις 15:30, στο Δημαρχείο Λαγκαδά, το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων του Δήμου προχωράει στην 1η Τακτική Συνεδρίαση, στην οποία θα συζητηθούν και θα ψηφισθούν οι προτάσεις που υπέβαλαν οι “νεοι” δημοτικοί σύμβουλοι μέχρι και μια μέρα πριν την έναρξη της Συνεδρίασης. Επίσης, θα διενεργηθούν εκλογές, στις οποίες οι συμμετέχοντες που υπέβαλλαν υποψηφιότητα θα έχουν την ευκαιρία να προωθήσουν ένα συγκροτημένο σχέδιο δράσης, προκειμένου να πείσουν το σώμα να του εμπιστευτεί την ψήφο του, συγκροτώντας έτσι το Προεδρείο του ΔΗΣΥΝΛ.

“Στόχος μας δεν είναι να διαμορφώσουμε ένα πλαίσιο όπου οι νέοι πολίτες αυτού του τόπου θα μάθουν να κατακρίνουν το σύστημα, δημιουργώντας νέες διαχωριστικές γραμμές, αλλά αντιθέτως να το αξιολογούν, προτείνοντας λύσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Το ΔΣ νέων είναι ένα εργαλείο Δημοκρατίας και ένδειξη πολιτικού πολιτισμού”. (Υπεύθυνη Οργάνωσης ΔΣ νέων Λαγκαδά).

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ:

Κοντού Βάσω

Η Οργανωτική Επιτροπή προετοιμασίας του ΔΣ:

Αγγελούδη Μαρία

Γρηγορούδης Ιωάννης

Καρακινάρης Δημήτρης

Καραμανώλη Αναστασία

Κουτσογιαννάκη Αλεξάνδρα

Λαρίσης Άγγελος

Παπατριανταφύλλου Χαρίτων

Σιώπη Γεωργία

Τα τακτικά μέλη του ΔΣ, όπως προέκυψαν ( κατά αλφαβητική σειρά):

Αγγελούδη Ελένη

Αγγελούδη Μαρία

Αγραφιώτης Φώτης

Αδαμίδης Αντώνης

Αντωνίου Κωνσταντίνος

Γεωργακοπούλου Στέλλα

Γκιοϊλες Σπυρίδων

Γκούντας Νικόλαος

Γκουντούδης Χρήστος

Γραμμενούδη Χρυσάνθη

Γρηγορούδης Ιωάννης

Δέδες Χρήστος

Δημητριάδου Ζωή

Δροσιάδου Χρυσούλα

Ζετσίδου Γεωργία

Ιωαννίδης Πασχάλης

Καλέμου Αθανασία

Καραγιαννίδης Ιωάννης

Καρακινάρης Δημήτρης

Καραμανώλη Αναστασία

Καρβουνίδης Δημήτρης

Κοντού Βάσω

Κουκίδου Ασημένια

Κουτσογιαννάκη Αλεξάνδρα

Κρετσόβαλης Βύρων

Κώστας Βασίλειος

Κωτινούδης Μιχαήλ

Λαρίσης Άγγελος

Λαρίση Μαρία

Λουκάς Γεώργιος

Μωϊσίδης Αντώνης

Ντινέλης Θωμάς

Παναγιωτίδης Ανδρέας

Πάνου Παρασκευή

Παπαδόπουλος Ιορδάνης

Παπατριανταφύλλου Χαρίτων

Πασαλίδης Λάζαρος

Σιαρινούδη Κατερίνα

Σιώπη Γεωργία

Τσομπάνη Γεθσημανή

Φράγκου Κατερίνα

Τα αναπληρωματικά μέλη του ΔΣ, όπως προέκυψαν (κατά αλφαβητική σειρά):

Αγαθαγγελίδης Ηλίας

Αξιωτίδου Μαρια

Γκουντούδης Σωτήρης

Γρηγορούδης Δημοσθένης

Καραπατσιάς Ηλίας

Μακούλη Μαρία

Μασατλή Σαραντία

Μερελή  Ηλιάνα

Μωϋσοπούλου Αικατερίνη

Ουσταγιαννίδης Δημήτρης

Πετρίδου Ελευθερία

Τσιμπρικίδου Δέσποινα

Προηγούμενο 23 Φεβρουαρίου: Γιορτάζει ο Άγιος Πολύκαρπος
Επόμενο Προβλήματα σε δρομολόγια του ΟΑΣΘ λόγω της χιονόπτωσης