Οδηγός εγκλωβίστηκε λόγω χιονιά στο Αρδαμέρι – Πολύωρη επιχείρηση διάσωσης (φωτο)


Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια ενός οδηγού, ο οποίος λόγω της έντονης χιονόπτωσης, εγκλωβίστηκε χθες το βράδυ με το αυτοκίνητό του στο δρόμο μετά το ΣΕΟ Χορτιάτη προς Αρδαμέρι.

Καθοριστική ήταν η συνδρομή της Επίλεκτης Ομάδας Διάσωσης, η οποία έσπευσε στο σημείο και μετά από μια πολύωρη επιχείρηση, κατάφεραν να απεγκλωβίσουν τον οδηγό.

Σύμφωνα με την Επίλεκτη Ομάδα Διάσωσης, το ακριβές σημείο που ήταν ακινητοποιημένο το όχημα δόθηκε μέσω στίγματος GPS.

Χαρακτηριστικό της δυσκολίας της επιχείρησης ήταν πως πέρα από τα δυσμενή καιρικά φαινόμενα, το όχημα έπεσε σε χωράφι με κανάλι που είχε βύθισμα 70 πόντους.

Η ανακοίνωση της Επίλεκτης Ομάδας Διάσωσης αναφέρει:

“Αίσιο τέλος είχε ο εντοπισμός και απεγκλωβισμός ατόμου σε ορεινή περιοχή την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου, 1.5 χλμ πριν το Αρδαμέρι.

Η Elite Rescue Team- ΕΠΙΛΕΚΤΗ ομαδα διασωσης, ειδοποιήθηκε περίπου στις 20:00 για αγροτικό αυτοκίνητο μάρκας ISUZU T-MAX που είχε ακινητοποιηθεί λόγω έντονης χιονόπτωσης στο δρόμο μετά το ΣΕΟ Χορτιάτη προς Αρδαμέρι.

Το ακριβές σημείο δόθηκε μέσω στίγματος GPS όπου και έσπευσαν 3 τζιπ της ομάδας μας με ειδικό εξοπλισμό, καθώς ο οδηγός είχε χάσει το δρόμο και έπεσε σε χωράφι με κανάλι που είχε βύθισμα 70 πόντους. Η ρυμούλκηση και αποκόλληση έγινε με ειδικούς ιμάντες, χωρίς να παρασχεθούν Α’ βοήθειες μιας και ο οδηγός ήταν καλά στην υγεία του.

Λόγω έντονης χιονόπτωσης όλη τη νύχτα στην περιοχή, η επιχείρηση έληξε στις 02:00 ξημερώματα Πέμπτης. Ο οδηγός ευχαρίστησε θερμά τους εθελοντές της Elite Rescue Team για την άμεση κινητοποίηση και το ενδιαφέρον τους”

Προηγούμενο Η καλή μέρα, απ΄το πρωί φαίνεται, του Τρύφωνα Τσομπάνη
Επόμενο Ακύρωση απόφασης για αυξήσεις στη ΔΕΥΑΛ μετά από ένσταση της αντιπολίτευσης