Κεντρική Μακεδονία: Χαμηλές θερμοκρασίες – Πού χρειάζονται αλυσίδες


Aίθριος καιρός, ηλιοφάνεια, αλλά και χαμηλές θερμοκρασίες που δεν ξεπερνούν τους 6 βαθμούς Κελσίου στην Κεντρική Μακεδονία με ενισχυμένους βόρειους ανέμους (5 με 6 μποφόρ) ειδικά στον Θερμαϊκό κόλπο, περιλαμβάνει η σημερινή μέρα. Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες.

Στα ίδια επίπεδα καταγράφονται οι θερμοκρασίες στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, στους 2 βαθμούς Κελσίου οι περισσότερες περιοχές στη Δυτική Μακεδονία.

Απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες σε ορισμένα σημεία του οδικού δικτύου της Κεντρικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες σε ορισμένα σημεία του οδικού δικτύου της Κεντρικής Μακεδονίας:

– Στην Ημαθία, αλυσίδες χρειάζονται οι οδηγοί που κινούνται με τα οχήματά τους από το 91ο μέχρι το 97ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Βέροιας – Κοζάνης (μέσω Καστανιάς) , από το 33ο έως το 43ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Βέροιας – Δασκίου και στο οδικό δίκτυο από Βέροια προς το χιονοδρομικό κέντρο του Σελίου.

– Στην Πέλλα, στο οδικό δίκτυο προς το χιονοδρομικό κέντρο «Βόρας».

– Στις Σέρρες αλυσίδες είναι απαραίτητες από το 12ο έως το 30ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Σερρών – Άνω Βροντούς και στο οδικό δίκτυο προς το χιονοδρομικό κέντρο “Λαϊλιάς”.

Η μέγιστη θερμοκρασία της ημέρας προβλέπεται να αυξηθεί κατά έναν με δύο βαθμούς Κελσίου.

Ο Περιφερειακός Μετεωρολογικός Σταθμός Μακεδονίας της ΕΜΥ κατέγραψε νωρίς το πρωί της Παρασκευής θερμοκρασία -4 βαθμούς στην Κοζάνη και την Καστοριά, -3 στην Αλεξανδρούπολη ενώ το θερμόμετρο έδειχνε -1 βαθμό στην Καβάλα και τις Σέρρες.

Προηγούμενο Ακύρωση απόφασης για αυξήσεις στη ΔΕΥΑΛ μετά από ένσταση της αντιπολίτευσης
Επόμενο Κλειστά σχολεία λόγω κακοκαιρίας