Αρακάς κοκκινιστός με καρότα


Υλικά συνταγής

  • αρακάς: 1 κιλό (φρέσκος ή κατεψυγμένος)
  • καρότα: 3
  • ελαιόλαδο: 1 φλιτζάνι
  • ντομάτα φρέσκια ή κονσέρβα: 500 γρ., ψιλοκομμένη
  • φρέσκος άνηθος: 2-3 κουταλιές της σούπας, ψιλοκομμένος
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ζάχαρη: 1/2 κουταλάκι του γλυκού
  • 1 φλιτζάνι ζεστό νερό ή ζωμό λαχανικών
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Καθαρίζετε τα καρότα και τις κόβετε σε χοντρά κομμάτια. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε αρχικά το κρεμμύδι. Προσθέτετε στη συνέχεια τα καρότα και τέλος τον αρακά συνεχίζοντας το σοτάρισμα μέχρι να απορροφηθούν τα πολλά υγρά (και να ξεπαγώσει αν είναι κατεψυγμένος) ο αρακάς. Αλατοπιπερώνετε.
  2. Ρίχνετε την ψιλοκομμένη ντομάτα, τη ζάχαρη, 1 φλιτζάνι ζεστό νερό και σιγοβράζετε για 30΄-40΄ακόμη. Δέκα λεπτά πριν το τέλος του μαγειρέματος πασπαλίζετε με τον άνηθο ανακατεύοντας. Κατεβάζετε το φαγητό μόλις μείνει με τη σάλτσα του.
 Πηγή: icookgreek.com
Προηγούμενο Η ιστορία του καφέ
Επόμενο Ο καιρός στον Λαγκαδά 10 Ιανουαρίου