Ξεκίνησε σήμερα το Έκτο Open House Thessaloniki


Θα διαρκέσει μέχρι αύριο.

Δεκάδες κτίρια, δημόσια, ιδιωτικά, κατοικίες, επαγγελματικοί χώροι, χώροι πολιτισμού, εκκλησίες, ξενοδοχεία, ανοίγουν τις πύλες τους σήμερα 25 και αύριο 26 Νοεμβρίου και υποδέχονται τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Θεσσαλονίκης το διήμερο 25 και 26 Νοεμβρίου στο πλαίσιο του Open House Thessaloniki 2017 που διοργανώνεται για έκτη συνεχή χρονιά, υπό την αιγίδα του δήμου Θεσσαλονίκης.

Στο φετινό πρόγραμμα του Open House Thessaloniki οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν σε 100 κτήρια από 500 εθελοντές, τη μεγαλύτερη ομάδα μέχρι σήμερα. Σχεδόν το 1/3 των κτηρίων, τα 31, αφορούν κτήρια που ανοίγουν στο κοινό για πρώτη φορά. Θυμηθείτε τα ΕΔΩ.
Πέρα από την κυρίως δράση, το OPEN TOURS, το πρόγραμμα του Open House Thessaloniki έχει διευρυνθεί με πλήθος παράλληλων δράσεων, με στόχο να απευθυνθεί σε ακόμα μεγαλύτερο κοινό.

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα έως τις 26/11:

OPEN TOURS 25-26/11
Πρόκειται για την κυρίως δράση του OPEN HOUSE Thessaloniki: το Σαββατοκύριακο των αρχιτεκτονικών ξεναγήσεων. Στο φετινό πρόγραμμα συμμετέχουν 100 κτήρια και χώροι . Δημόσια κτήρια, ιδιωτικά διαμερίσματα, μονοκατοικίες, χώροι εκπαίδευσης, γραφεία, ξενοδοχεία, μνημεία, εκκλησίες, μουσεία. Η είσοδος είναι δωρεάν και δεν απαιτείται κράτηση.

Παράλληλες εκδηλώσεις:

OPEN BOX έως 26/11
Το OPEN BOX θα βρίσκεται στο γυάλινο περίπτερο του Δήμου Θεσσαλονίκης, στην πλατεία Αριστοτέλους (Μητροπόλεως και πλατεία Αριστοτέλους) και θα λειτουργεί ως info point, στο οποίο ο κόσμος θα έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί για το φετινό πρόγραμμα και να προμηθευτεί αναμνηστικά προϊόντα.

 

OPEN BIKE 25-26/11
Η δράση αυτή προσκαλεί τον κόσμο να γνωρίσει την αρχιτεκτονική της πόλης με ποδήλατο. Για την κάθε διαδρομή θα σχηματιστεί ένα μικρό γκρουπ ποδηλατών, που θα ξεναγηθεί σε 4 κτήρια.

OPEN PHOTO 25/11-03/12
Ο καθιερωμένος, πλέον, διαγωνισμός φωτογραφίας του OHT 2017 έχει φέτος θέμα «Παράθυρο στην πόλη». Οι επισκέπτες μπορούν να ανεβάζουν σχετικές με το θέμα φωτογραφίες, που τράβηξαν από το OPEN HOUSE Thessaloniki 2017, στο instagram.

OPEN HUNT 25/11-03/12
Ένα πρωτότυπο κυνήγι θησαυρού, όπου οι επισκέπτες καλούνται να εντοπίσουν στα κτήρια συγκεκριμένα αντικείμενα και έπιπλα, να τα φωτογραφίσουν με πρωτότυπο τρόπο και να ανεβάσουν τις φωτογραφίες στο instagram.

Τitan OPEN VOTE 25/11-03/12
Βραβείο κοινού ΟΗT 2017. Ο κόσμος φέτος θα έχει τη δυνατότητα να ψηφίσει μέσω της ιστοσελίδας του ΟΗΤ, το κτήριο που του άρεσε περισσότερο.

TIME TO CLOSE Party 26/11
Η αυλαία θα κλείσει όπως κάθε χρόνο με το πάρτυ λήξης. ΤΗΕ LAST MEETING POINT για φέτος είναι το Ύψιλον, Εδέσσης 5, μετά τις 9.00μμ, με τον dj Chris Stam στα decks.

Πηγή: voria.gr

The post Ξεκίνησε σήμερα το Έκτο Open House Thessaloniki appeared first on DeltaNews.eu.

Προηγούμενο Σαν Σήμερα: H Επιχείρηση “Γοργοπόταμος”
Επόμενο Εγκαινιάζεται το νέο Κεντρικό Αμφιθέατρο του Α.Τ.Ε.Ι.Θ Σίνδου