Στα 15.000 ευρώ το ακατάσχετο για τους αγρότες


Τι ανακοίνωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης;

Με εκπροσώπους της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων συναντήθηκε χθες (5/2) ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, μετά από σχετικό αίτημά τους. Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης ο αναπληρωτής υπουργός Γιάννης Τσιρώνης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ, «η συνάντηση, που διήρκεσε περί τις δυόμιση ώρες, πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα εποικοδομητικό κλίμα και συζητήθηκαν σε βάθος, όχι μόνον τα αιτήματα της Πανελλαδικής Επιτροπής, αλλά και επιπλέον προβλήματα που αφορούν την προοπτική του αγροτικού τομέα στη χώρα μας».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, μεταξύ άλλων ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ανακοίνωσε στην επιτροπή των αγροτών:

• Τον προσδιορισμό του ακατάσχετου για τους λογαριασμούς των αγροτών στο ύψος των 15.000 ευρώ το χρόνο.
• Την ένταξη και των επιδοτήσεων του λεγόμενου «πρασινίσματος» στις χορηγήσεις μέσω της «κάρτας του αγρότη», γεγονός που διευρύνει περίπου κατά 30% τις δυνατότητες ρευστότητας.
• Την έναρξη εντός των επόμενων ημερών των συμψηφισμών, έτσι ώστε να καταβληθεί η επιστροφή του ΕΦΚ πετρελαίου για τα έτη 2015 και 2016, συνολικού ύψους περί τα 42 εκατ. ευρώ.
• Την επέκταση του αγροτικού εργοσήμου σε όλες τις εποχικού χαρακτήρα αγροτικές εργασίες, καθώς και στους μετακλητούς αλλοδαπούς εργάτες γης.

Σύμφωνα με το ΥΠΑΑΤ, ο υπουργός διαβεβαίωσε επίσης ότι:

• Δεν υπάρχει κανένα θέμα αύξησης του ΕΝΦΙΑ, αλλά ούτε και συμπληρωματικού φόρου για τα αγροτεμάχια.
• Τα ασφάλιστρα των αγροτών αφαιρούνται από το φορολογητέο εισόδημα των αγροτών.
• Δεν θα περικοπεί καμιά αγροτική σύνταξη για όσους συνταξιούχους συνεχίζουν την αγροτική δραστηριότητα, όπως προβλέπεται για το μεταβατικό διάστημα μέχρι το 2024.

«Θέλω να ευχαριστήσω την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων για τη συνάντηση και την εις βάθος συζήτηση. Ο διάλογος και η συνεργασία αποτελεί προτεραιότητα του υπουργείου, αλλά και τη μοναδική δυνατότητα για την επίτευξη λύσεων», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Αποστόλου.

 

 

Πηγή: voria.gr

The post Στα 15.000 ευρώ το ακατάσχετο για τους αγρότες appeared first on DeltaNews.eu.

Προηγούμενο 6 Φεβρουαρίου: Γιορτάζει ο Φώτιος Α’ ο Μέγας
Επόμενο Δελτίο τύπου εκδήλωσης για το “Μακεδονικό”