Tέλη κυκλοφορίας: Παράταση πληρωμών μέχρι τις 15 Ιανουαρίου


Tέλη κυκλοφορίας: Μερικές ημέρες ακόμα θα έχουν στη διάθεσή τους οι οδηγοί για να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας καθώς το υπουργείο Οικονομικών γνωστοποίησε πως έδωσε παράταση μέχρι τις 15 Ιανουαρίου.

Tέλη κυκλοφορίας: Τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων δείχνουν ότι είναι αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες οι πολίτες που για μια ακόμη χρονιά άφησαν για την τελευταία στιγμή την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας και την κατάθεση των πινακίδων. Έτσι, προκειμένου να αποφευχθούν τα παράπονα με το κλείσιμο του έτους, δόθηκε από τους ιθύνοντες παράταση μέχρι τις 15 Ιανουαρίου.

Υπενθυμίζεται πως τα τέλη κυκλοφορίας παραμένουν στα ίδια επίπεδα με το 2019 και αν δεν είχε δοθεί η παράταση θα έπρεπε να εξοφληθούν μέχρι την 31 Δεκεμβρίου 2019. Οι φορολογούμενοι αφού επισκεφθούν την σχετική ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) και «πατήσουν» την ηλεκτρονική εφαρμογή των τελών κυκλοφορίας θα πρέπει να κάνουν τα ακόλουθα:

  • Να συμπληρώσουν τον ΑΦΜ, που αναγράφεται στην άδεια κυκλοφορίας.
  • Να συμπληρώσουν τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος, που αναγράφεται στην άδεια κυκλοφορίας.
  • Να συμπληρώσουν το έτος τελών κυκλοφορίας. Να επιλέξουν «Αναζήτηση».
  • Να επιλέξουν «Εκτύπωση» όταν εμφανιστεί το μήνυμα «Επιτυχής αναζήτηση».
  • Oι ιδιοκτήτες των οχημάτων να καλούνται να πληρώσουν από 22 ευρώ έως 1.380 ευρώ ανάλογα με τον τύπο και το έτος ταξινόμησης

Παρά την παράταση των τελών οι φορολογούμενοι μέχρι αύριο (31 Δεκεμβρίου) έχουν να τακτοποιήσουν τα εξής:

  • Δήλωση αποβιώσαντος: Οι δηλώσεις των αποβιωσάντων υποβάλλονται αποκλειστικά σε χειρόγραφη μορφή στην αρμόδια Δ.Ο.Υ., εμπρόθεσμα, έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα του χρόνου. Στην περίπτωση αυτή απαιτείται ενημέρωση του Τμήματος Διοικητικής και Μηχανογραφικής Υποστήριξης της Δ.Ο.Υ. του αποβιώσαντος, πριν από την υποβολή της δήλωσης, με την ημερομηνία θανάτου και τα στοιχεία των νόμιμων κληρονόμων/εγγύτερων συγγενών, με την προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών.
  • Δηλώσεις φορολογίας κατοίκων εξωτερικού, που έγινε δεκτή η μεταφορά τους στην Δ.Ο.Υ. κατοίκων εξωτερικού. Οι φορολογούμενοι που κατέθεσαν αίτηση μεταφοράς στην Δ.Ο.Υ. κατοίκων εξωτερικού για πρώτη φορά και η αίτηση τους εγκρίθηκε μέσα στο 2019, μπορούν να υποβάλουν την φορολογική δήλωση, μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του χρόνου.
  • Δηλώσεις για δωρεές-γονικές παροχές ποσών για την κάλυψη τεκμηρίων. Οι φορολογούμενοι οι οποίοι απέκτησαν κατά τη διάρκεια του 2019 περιουσιακά στοιχεία μεγάλης αξίας με χρήματα προερχόμενα από δωρεές ή γονικές παροχές πρέπει μέχρι αύριο να έχουν υποβάλει στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. δηλώσεις για τις συγκεκριμένες δωρεές ή γονικές παροχές χρηματικών ποσών.
Προηγούμενο Έκτακτη συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου Λαγκαδά για αναπροσαρμογή τελών ύδρευσης αποχέτευσης
Επόμενο Αυτή είναι η νέα διοίκηση των Λουτρών Λαγκαδά