Υλικά
1 1/2 κιλό σπάλα
100 γραμμάρια μπέικον σε φέτες
100 γραμμάρια ζαμπόν σε φέτες
2 πιπεριές (1 κόκκινη – 1 πράσινη)
200 γραμμάρια γραβιέρα σε μπαστουνάκια
Υλικά για άλειμμα:
50 γραμμάρια μουστάρδα
30 γραμμάρια κέτσαπ
100 ml ελαιόλαδο
ρίγανη
πάπρικα
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Μ’ ένα μαχαίρι ανοίγουμε το κρέας και το τοποθετούμε πάνω σε λαδόκολλα.
Σ’ ένα μπολάκι αναμειγνύουμε τα υλικά του αλείμματος και με αυτά αλείφουμε το κρέας.
Στο κέντρο του κρέατος απλώνουμε το μπέικον, το ζαμπόν τις πιπεριές αφού τις έχουμε ανοίξει και τη γραβιέρα
Το τυλίγουμε με προσοχή, το περνάμε σε δίχτυ ή το δένουμε με σπάγκο και το αλείφουμε λίγο και εξωτερικά με το μείγμα.
Βάζουμε το ρολό σε αντικολλητικο χαρτί και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 1 ½ ώρα περίπου.
Αφαιρούμε το αλουμινοχαρτο κ την λαδοκολα και ψηνουμε για 30 λεπτακια ακομμα για να ροδισει απ’εξω
Πηγή: cookpad.com