LagadasNews

Συνταγή της Ημέρας: Πάστα φλώρα νηστίσιμη!

Υλικά (8 μερίδες)

1 φλ. καλαμποκέλαιο

1/3 φλ. χυμό πορτοκάλι

3 κ.σ. κονιάκ

1/3 φλ. ζάχαρη

ξύσμα πορτοκαλιού ή βανίλια

3 1/2 φλ. αλεύρι φαρινάπ

1 βάζο μικρό μαρμελάδα της αρεσκείας σας

 

Εκτέλεση 40′

1.Βάζουμε στο μίξερ το λάδι, το χυμό, το κονιάκ, τη ζάχαρη και το ξύσμα και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλα.

2.Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι. Δεν χτυπάμε πολύ για να μείνει η ζύμη τριφτή.

3.Παίρνουμε τα 2/3 της ζύμης και τα ανοίγουμε σε φύλλο το οποίο τοποθετούμε σε ταρτιέρα 28 εκ.

4.Βάζουμε στο φύλλο τη μαρμελάδα κι από πάνω το στολίζουμε με λωρίδες ή με σχέδια με κουπάτ που κόψαμε από την υπόλοιπη ζύμη που την ανοίξαμε σε λεπτό φύλλο.

5.Ψήνουμε την πάστα φλώρα στους 170 για περίπου μισή ώρα.

Πηγή: cookpad.com

Exit mobile version