LagadasNews

Συνταγή της Ημέρας: Καλαμάρια τραγανά

Συστατικά

  • 500 γρ. καλαμάρια κομμένα σε ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
  • 1 λεμόνι
  • 1 φλ. αλεύρι
  • 2 αυγά
  • 2/3 φλ. άσπρο, ξηρό κρασί
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • λάδι για τηγάνισμα
  • αλάτι, πιπέρι καγιέν

Βήματα

  • Βήμα 1

    Βάζετε τα καλαμάρια σε ένα μπολ μαζί με τα σκόρδα, το μισό κρασί, 2 κουταλιές ελαιόλαδο, το χυμό του λεμονιού, 1 γερή πρέζα πιπέρι καγιέν και λίγο αλάτι.

  • Βήμα 2

    Τα ανακατεύετε και τα κρατάτε σκεπασμένα για ½ -1 ώρα, γυρίζοντάς τα 1-2 φορές.

  • Βήμα 3

    Ταυτόχρονα, χτυπάτε ελαφρά τα αυγά και ανακατεύετε μέσα το αλεύρι, 2 κουταλιές ελαιόλαδο και λίγο αλάτι. Αραιώνετε το μίγμα με το υπόλοιπο κρασί και 1 φλ. νερό.

  • Βήμα 4

    Αφήνετε το μίγμα σκεπασμένο για ½ -1 ώρα (εκτός ψυγείου). Ζεσταίνετε 3 δάχτυλα λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι μέχρι να κάψει.

  • Βήμα 5

    Στραγγίζετε τα καλαμάρια, τα βουτάτε στο χυλό και τα τηγανίζετε τμηματικά (λίγα-λίγα κάθε φορά), σε δυνατή φωτιά, για 2-3 λεπτά το πολύ, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά, γυρίζοντάς τα μια φορά.Τα βγάζετε πάνω σε πιατέλα στρωμένη με διπλό απορροφητικό χαρτί και τα σερβίρετε αμέσως.

     

    Πηγή: xrysessyntages.com

Exit mobile version