Σύλληψη διακινητή για παράνομη μεταφορά μεταναστών


Στιγμές αγωνίας έζησαν τα ξημερώματα 14 μετανάστες που επέβαιναν σε πολυμορφικό αυτοκίνητο, όταν ο οδηγός του, που φέρεται ως μέλος κυκλώματος διακινητών, αγνοώντας επανειλημμένα σήματα της αστυνομίας να σταματήσει, ανέπτυξε ταχύτητα στην προσπάθειά του να διαφύγει.

Ύστερα από αστυνομική κινητοποίηση, το όχημα ακινητοποιήθηκε τελικά στην περιοχή του Λαγκαδά, έξω από τη Θεσσαλονίκη, έχοντας διανύσει περισσότερα από 200 χιλιόμετρα κατά μήκος της Εγνατίας Οδού, από τη στιγμή που εντοπίστηκε σε περιοχή της Ροδόπης.

Όπως προέκυψε, ο ιρανικής καταγωγής 36χρονος οδηγός μετέφερε παράνομα μετανάστες από το Ιράν, την Παλαιστίνη και το Αφγανιστάν, ανάμεσά τους και γυναικόπαιδα. Όλοι οι διακινούμενοι, πιθανότατα παράτυποι, είναι καλά στην υγεία τους, ενώ ο 36χρονος διακινητής τους συνελήφθη. Το εμφανώς φορτωμένο με άτομα όχημα έγινε αντιληπτό από αστυνομικούς της Ροδόπης, οπότε τέθηκε σε διακριτική παρακολούθηση, αλλά ο οδηγός του, όταν κλήθηκε να σταματήσει για έλεγχο, ανέπτυξε ταχύτητα και διέφυγε. Αγνοώντας τα ηχητικά και φωτεινά σήματα αστυνομικών με περιπολικά, πέρασε διαδοχικά τους νομούς Ξάνθης και Καβάλας για να ακινητοποιηθεί τελικά στον κόμβο του Λαγκαδά επί της Εγνατίας Οδού.

 

Προηγούμενο Σάλος με «Οθωμανικά Εμβατήρια» στο καρναβάλι Σοχού - Η ανακοίνωση του δήμου Λαγκαδά
Επόμενο Τώρα: Έκτακτο δημοτικό συμβούλιο σήμερα στο Λαγκαδά