Ο Θεόδωρος επέστρεψε από το ταξίδι του στο Διάστημα


Ο Θεόδωρος επέστρεψε από το ταξίδι του στο Διάστημα

 

Η αστροναύτης της ΝΑSA Πέγκυ Γοιυίτσον, η οποία πραγματοποίησε πολαπλά ρεκόρ στο διάστημα για τις ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια της αποστολής της έξω από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, μαζί με τον Πόντιο κοσμοναύτη Φιοντόρ (Θεόδωρος) Γιουρτσίχιν και τον Αμερικανό αστροναύτη Τζακ Φίσερ, όλοι τους μέλη της «αποστολής 52», προσγειώθηκαν με ασφάλεια σήμερα στο Καζακστάν.

Μάλιστα, η NASA έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο και φωτογραφίες από την υποδοχή της αποστολής. Σε κάποια από τις φωτογραφίες φαίνονται χαρακτηριστικά ο Γιουρτσίχιν και οι δύο αστραναύτες να βρίσκονται στα ειδικά καθίσματα, έξω από το διαστημικό σκάφος «Soyuz».

Ο Πόντιος κοσμοναύτης, που επέστρεψε στη γη μετά από 136 ημέρες παραμονής στο διάστημα, μετά από ένα «περίπατο» διάρκειας επτάμισι ωρών εκτός του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS), είχε εκτοξεύσει χειροκίνητα στο διάστημα τον πρώτο στο κόσμο ρωσικής κατασκευής νανοδορυφόρο, ο οποίος έχει δημιουργηθεί σχεδόν στο σύνολό του από τρισδιάστατο εκτυπωτή. Στόχος του πειράματος είναι να μελετηθούν οι επιπτώσεις του διαστήματος στα σύνθετα πολυμερή και κεραμικά υλικά που έχουν παραχθεί από τρισδιάστατο εκτυπωτή.

Ο Γιουρτσίχιν, διοικητής της «αποστολής 52» του ISS, ο οποίος συνοδευόταν από ένα νεότερο Ρώσο κοσμοναύτη της Ρωσικής Διαστημικής Υπηρεσίας (Roscosmos), τον μηχανικό Σεργκέι Ριαζάνσκι, συνολικά πραγματοποίησε τη διαδοχική χειροκίνητη εκτόξευση πέντε νανοδορυφόρων, ο καθένας από τους οποίους έχει διαστάσεις έως μισού μέτρου και βάρος έως δέκα κιλών.

 

πηγή : pontos-news.gr

 

The post Ο Θεόδωρος επέστρεψε από το ταξίδι του στο Διάστημα appeared first on DeltaNews.eu.

Προηγούμενο Οι “Παναγίες” του Πόντου
Επόμενο Σ. Φάμελλος: "Δεν θα κάνουμε τη χάρη στους συνηγόρους των καναλαρχών να μη γίνει αδειοδότηση"