Καιρός: «Χαλάει» τις επόμενες ώρες – Πού θα σημειωθούν καταιγίδες


Αλλάζει τις επόμενες ώρες το σκηνικό του καιρού με ισχυρές βροχές και καιταιγίδες να «χτυπούν» πολλές περιοχές της χώρας.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Κυριακή, τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν και τη Δυτική Στερεά Ελλάδα, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).

Κατά τη διάρκεια της Κυριακής, βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, ενώ τα φαινόμενα θα είναι έντονα στα δυτικά, τα βορειοανατολικά και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, τα φαινόμενα θα συνεχιστούν και τη Δευτέρα κυρίως στα δυτικά και νότια.

Μεγάλα ύψη βροχής -πάνω από 50 χιλιοστά- αναμένονται στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στη Δυτική Πελοπόννησο, στη Δυτική Στερεά και τοπικά στη Θράκη, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στη Δυτική Κρήτη (ένα χιλιοστό βροχής ισοδυναμεί με ένα λίτρο νερού σε μία επιφάνεια ενός τετραγωνικού μέτρου).

Παράλληλα, σημαντική ενίσχυση θα παρουσιάσουν οι νοτιοδυτικοί άνεμοι στο Αιγαίο και οι δυτικοί άνεμοι στο Ιόνιο. Την Κυριακή η έντασή τους θα φτάνει τα 8 μποφόρ και τοπικά τα 9 μποφόρ, δημιουργώντας ενδεχομένως προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Προσοχή επίσης, σύμφωνα με το EEA-meteo, απαιτείται στις μετακινήσεις στο οδικό δίκτυο, ιδιαίτερα την Κυριακή στο σύνολο της Δυτικής και Βόρειας Ελλάδας, όπου αναμένονται ισχυρά φαινόμενα.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ για την Κυριακή:

Αττική

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 6 με 7 και βαθμιαία από το μεσημέρι στα ανατολικά και νότια τοπικά 8 μποφόρ, με εξασθένηση τη νύχτα.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές που γρήγορα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες οι οποίες από τις μεσημβρινές ώρες θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές οι οποίες γρήγορα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά από τις μεσημβρινές ώρες στην ανατολική και πρόσκαιρα την κεντρική Μακεδονία και από το μεσημέρι βαθμιαία και στη Θράκη. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ στη Μακεδονία. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 7 τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ και από τα δυτικά.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τις πρώτες πρωινές ώρες στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και από το απόγευμα στη δυτική Πελοπόννησο, θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ που από το απόγευμα βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 8 μποφόρ με τάση εξασθένησης τη νύχτα στα βόρεια.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές που από το μεσημέρι βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες οι οποίες στις Κυκλάδες από το βράδυ θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές.
Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 6 με 7 και στις Κυκλάδες τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία από το απόγευμα θα ενισχυθούν στα 7 με 8 και στις Κυκλάδες θα φτάσουν τοπικά τα 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές που από το απόγευμα βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία από το απόγευμα θα ενισχυθούν και θα φτάσουν τα 7 με 8 και τοπικά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τα 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Προηγούμενο Γυναίκες τα 2/3 των ανέργων στην Ελλάδα
Επόμενο Αναβλήθηκε η συναυλία του Θάνου Σταυρίδη & των Drom, αυτή είναι η νέα ημερομηνία