Φίλοι της Γης: Ο δήμος Λαγκαδά θα πρέπει να σταματήσει να κρύβει την αλήθεια


Οι πολίτες του δήμου Λαγκαδά πρέπει να ενημερωθούν

Στο αρθρο που ακολουθεί, με ημερομηνία 01/10/2019, ο Δήμος Ωραιοκάστρου, δια στόματος του δημάρχου κ. Τσακίρη , ενημερώνει για την επιστολή που του στάλθηκε από τον ΦοΔΣΑ ΚΜ για την πιθανή χωροθέτηση της ΜΕΑ Δ.Θεσ/νίκης  στον Δήμο Ωραιοκάστρου , ως δεύτερη προτεινόμενη θέση, μετά από την Μαυροράχη, που είναι η πρώτη.

Ο ΦοΔΣΑ είχε ενημερώσει στις 18/09/19, μέσω των ΜΜΕ, ότι έχει στείλει επιστολές σε όλους του δήμους του Νομού. Ο Δ. Ωραιοκάστρου το κοινοποίησε στις 01/10/19 και ο Δ.Λαγκαδά εξακολουθεί να επιμένει εδώ και 5 μήνες, ότι δεν γνωρίζει τίποτα, δεν έχει έρθει καμία επιστολή, τόσο στις  ερωτήσεις του συλλόγου μας στον αντιδήμαρχο περιβάλλοντος, όσο και μέσα στο Δ.Συμβούλιο, σε ερωτήματα της αντιπολίτευσης.

Ο φορέας Λιμνών έχει γνωμοδοτήσει αρνητικά στις 21-01-20  για την χωροθέτηση Μονάδας Επεξεργασία Απορριμμάτων (ΜΕΑ) σε χώρο κοντά στον υφιστάμενο  ΧΥΤΑ Μαυροράχης, μετά από αίτηση που του ζητήθηκε από τον ΦοΔΣΑ. Άρα θα πρέπει να έχει έρθει και κάποιο αίτημα στην πολεοδομία του Δήμου, που να ρωτά για το ιδιοκτησιακό καθεστώς , από την στιγμή που βρίσκεται εκτός ΧΥΤΑ και εντός των ορίων του Δ.Λαγκαδά.

Το έργο κατατάσσεται στην κατηγορία Α1, όπου κατατάσσονται τα έργα και οι δραστηριότητες που ενδέχεται να προκαλέσουν πολύ σημαντικές επιπτώσεις στο περιβάλλον (επισυναπτόμενο έγγραφο του Φορέα Λιμνών Κορώνεις-Βόλβης)

Ζητούμε από τον Δήμο Λαγκαδά να ενημερώσει του Δημότες για την ΜΕΑ η οποία περιλαμβάνει και την ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ-ΚΑΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ και να σταματήσει το κρύβει την αλήθεια, γιατί όπως λέει η παροιμία , “το ψέμα έχει κοντά πόδια”.

Δεν είναι δυνατόν να είναι ενήμερος ο δεύτερος κατά σειρά προτεινόμενης θέσης Δήμος Ωραιοκάστρου και να μην το γνωρίζει ο πρώτος, που είναι ο Δήμος Λαγκαδά.

Αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος κ.Τσακίρης ότι ο δήμος Ωραιοκάστρου είναι στη δεύτερη κατά σειρά καλύτερη επιλογή «αν δεν το δεχτούν στη Μαυροράχη, αν υπάρξει κάποιο πρόβλημα στη Μαυροράχη».

Να μας πει επιτέλους ο ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ , ΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ;

ΚΑΙ ΑΝ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ, ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΑΓΝΟΟΥΝ , ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ !

Προηγούμενο Μικρή Βόλβη: Τρεις άνδρες εντοπίστηκαν νεκροί
Επόμενο Ενημέρωση από τον Σύλλογο Επαγγελματιών Λαγκαδά