Εκπαιδευτικοί και ΑΔΕΔΥ έξω από τη Βουλή την ώρα που συζητείται το νομοσχέδιο για την Παιδεία

Σε κορύφωση των κινητοποιήσεων τους την ημέρα που στη Βουλή συζητείται το νομοσχέδιο για την Παιδεία, προχωρούν εκπαιδευτικοί με τη στήριξη της ΑΔΕΔΥ.

Σε κορύφωση των κινητοποιήσεων τους την ημέρα που στη Βουλή συζητείται το νομοσχέδιο για την Παιδεία, προχωρούν εκπαιδευτικοί με τη στήριξη της ΑΔΕΔΥ.

Σε νέα 24ωρη απεργία βρίσκεται η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) σήμερα Πέμπτη, καλώντας όλους τους εκπαιδευτικούς σε συνέχιση των κινητοποιήσεων για την απόσυρση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για το σύστημα διορισμών-προσλήψεων μόνιμων και αναπληρωτών.

Παράλληλα, η ΟΛΜΕ κήρυξε τρίωρη στάση εργασίας11:00 – 14:00 για την ΟΛΜΕ, με τη δυνατότητα επιπλέον κήρυξης 3ωρης από τις ΕΛΜΕ.

Τη στήριξη της στις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών, δήλωση η ΑΔΕΔΥ η οποία έχει προκηρύξει για σήμερα εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία σε όλον τον δημόσιο τομέα, ζητώντας την άμεση απόσυρση του συστήματος διορισμών στην εκπαίδευση, που προβλέπεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

Στο πλαίσιο της απεργίας, ΑΔΕΔΥ, ΟΛΜΕ και ΔΟΕ πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας. Στις 11:00 εκπαιδευτικοί και φπιτητες ξεκίνησαν από τα Προπύλαια, στην οδό Πανεπιστημίου (η οποία παραμένει κλειστή), με σύνθημα “Τσίπρα-Γαβρόγλου ακούστε το καλά, αυτό το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά” και μέσω της οδου Σταδίου θα κινηθούν προς τη Βουλή, όπου θα παραμείνουν, ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Πηγή : news247.gr

Προηγούμενο Η ιστορία της πατάτας
Επόμενο Γιορτή ημέρας: Άγιοι Αθανάσιος ο Μέγας και Κύριλλος Πατριάρχες Αλεξανδρείας