Δημόσια συγγνώμη και παραίτηση από τον Αθανάσιο Λέτσιο, πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Σοχού


Την ανάγκη να ζητήσει δημόσια συγγνώμη για την εκδήλωση στο Σοχό, όπου υψώθηκε μπροστά στην εκκλησία το τουρκικό λάβαρο του πολέμου, εξέφρασε μιλώντας στον FOCUS FM, ο κοινοτάρχης, Θανάσης Λέτσιος. Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Σοχού παραιτήθηκε από τα καθήκοντα του.

Μιλώντας στην εκπομπή “Διπλός Ελληνικός” με το Στέφανο Δαμιανίδη και τον Αντώνη Οραήλογλου, τόνισε, ότι “προσέβαλε βάναυσα την αξιοπρέπεια και την περιοχή μας, που είναι ποτισμένη με αίμα αγωνιστών της ελευθερίας. Επιφυλασσόμαστε για ευθύνες, δεν ήταν καλεσμένοι, δεν τους επιτρέψαμε να σηκώσουν τα λάβαρα, τα υπέστειλαν για να εισέλθουν στο χώρο. Μου προτάθηκε ως καρναβαλικό δρώμενο, που είχε συμμετοχή και σε άλλο δήμο της Θεσσαλονίκης, δεν γνώριζα. Πώς ήρθαν στο Σοχό;“, είπε ο κοινοτάρχης.

 

Την παραίτησή του έθεσε στο Τοπικό Συμβούλιο Σοχού, ο πρόεδρος της Κοινότητας, Αθανάσιος Λέτσιος μετά τον σάλο που προκλήθηκε με τη συμμετοχή μπάντας από την Αττάλεια της Τουρκίας που παιάνιζε οθωμανικά εμβατήρια στην πλατεία του χωριού κατά τις αποκριάτικες εκδηλώσεις.

Παράλληλα, ο κ. Λέτσιος στην ανάρτησή του αναφέρει ότι θα κινηθεί νομικά κατά του Γραφείου Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Πολιτιστικών Ανταλλαγών “Δίαυλος”, από το οποίο του προτάθηκε «η δωρεάν συμμετοχή του τουρκικού μουσικοχορευτικού σχήματος, εκτός προγράμματος, στις αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Σοχό, για το ψευδές περιεχόμενο της πολιτιστικής πρότασής του», όπως τονίζει.

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

Μετά τα όσα διαδραματίστηκαν την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020 κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων της Αποκριάς στη Δημοτική Ενότητα Σοχού και το σάλο που προκλήθηκε από τη συμμετοχή της μουσικής μπάντας του Δήμου Αντιγιαμάν της Τουρκίας, θα ήθελα ως Πρόεδρος της Κοινότητας Σοχού να αναλάβω ακέραια την ευθύνη για το περιστατικό καθότι ενήργησα, λόγω έλλειψης χρόνου, εν αγνοία της Οργανωτικής Επιτροπής Εκδηλώσεων Αποκριάς 2020, όπως και του Δημάρχου κ. Ιωάννη Ταχματζίδη.

Ήταν μια ατυχής και δυσάρεστη στιγμή μέσα στην μακρόχρονη και επιτυχημένη πορεία των αποκριάτικων εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στην περιοχή μας και για το λόγο αυτό ζητώ δημόσια συγνώμη από τους συμπολίτες αλλά και συμπατριώτες μου σε όλη την Ελλάδα εάν ακούσια προκάλεσα το κοινό πατριωτικό αίσθημα και τη εθνική συνείδηση.

Επιπλέον, θέτω την παραίτησή μου στη διάθεση του Τοπικού Συμβουλίου Σοχού και γνωστοποιώ ότι θα κινήσω νομικές διαδικασίες μέσω του Δήμου Λαγκαδά εναντίον του Γραφείου Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Πολιτιστικών Ανταλλαγών “Δίαυλος”, από το οποίο μου προτάθηκε η δωρεάν συμμετοχή του τουρκικού μουσικοχορευτικού σχήματος, εκτός προγράμματος, στις αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Σοχό, για το ψευδές περιεχόμενο της πολιτιστικής πρότασής του.

ΜΕ ΤΙΜΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΟΧΟΥ

ΔΗΜΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ

ΛΕΤΣΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ


με πληροφορίες από την voria και το thestival

Προηγούμενο Πέθανε ο ηθοποιός Κώστας Βουτσάς
Επόμενο Γιώργος Αρβανιτίδης: Στην Χειμερινή Ολομέλεια του ΟΑΣΕ