Δημόσια γιορτή η 27η Οκτωβρίου, ημέρα απελευθέρωσης για το δήμο Λαγκαδά


Δημόσια γιορτή η 27η Οκτωβρίου, ημέρα απελευθέρωσης για το δήμο Λαγκαδά

Ως δημόσια εορτή τοπικής σημασίας καθιερώθηκε η 27η Οκτωβρίου για το δήμο Λαγκαδά, σε ανάμνηση της απελευθέρωσης της πόλης από τον τουρκικό ζυγό στις 27 Οκτωβρίου 1912 και από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 27 Οκτωβρίου 1944.
Τη σχετική ανακοίνωση έκανε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ η απόφαση πάρθηκε σύμφωνα με το άρθρο 1 του Προεδρικού Διατάγματος με αριθμό 182/2008 (ΦΕΚ 246/Α/3-12-2008).
Αναλυτικά, την ημέρα αυτή, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017, θα πραγματοποιηθούν στο δήμο Λαγκαδά τα εξής:
α) Γενικός σημαιοστολισμός των δημοσίων και δημοτικών κτιρίων, κτιρίων των Ν.Π.Δ.Δ, Οργανισμών, επιχειρήσεων του Δημοσίου, των τραπεζών, των κατοικιών και ιδιωτικών καταστημάτων τις 8 το πρωί μέχρι τη δύση του ηλίου της ημέρας της εορτής.
β) Φωταγώγηση των δημοσίων και δημοτικών κτιρίων, αρχαιολογικών χώρων και μνημείων από τη δύση του ηλίου της ημέρας της εορτής μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.
γ) Επίσημη δοξολογία.
δ) Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στα μνημεία των Ηρώων.
ε) Ομιλίες και εκδηλώσεις στα σχολεία σχετικές με τους ηρωικούς αγώνες του Ελληνισμού για την απελευθέρωση της πόλης από τον τουρκικό ζυγό (27η Οκτωβρίου 1912) και τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής (27η Οκτωβρίου 1944).
Οι ώρες των ομιλιών και των εκδηλώσεων θα καθοριστούν από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τον δήμο Λαγκαδά.
thestival.gr

Προηγούμενο Τραγικό θάνατο βρήκε 30χρονος σε οινοποιείο του Λαγκαδά
Επόμενο O Λαγκαδάς τρέχει!