Διάκριση του 15χρόνου Νίκου Πινέλη από το Λαγκαδά στην Ολυμπιάδα Παιδικής Ζωγραφικής


Ανάμεσα σε 2.000 πίνακες ζωγραφικής διακρίθηκε το έργο του 15χρονου Νίκου Πινέλη από το Λαγκαδά.

Ο μαθητής της Α’ τάξης του Επαγγελματικού Λυκείου Λαγκαδά Νίκος Πινέλης συμμετείχε στην 1η Ολυμπιάδα Παιδικής Ζωγραφικής, που διοργάνωσε η Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδος. Η ζωγραφιά που νεαρού Νίκου προκάλεσε το ενδιαφέρον της κριτικής επιτροπής, κατατάσσοντας την ανάμεσα στις καλύτερες ζωγραφιές με θέμα τα ολυμπιακά ιδεώδη και τις έννοιες της συμμετοχής και του ευ αγωνίζεσθαι. Οι πενήντα καλύτεροι ζωγράφοι παρέλαβαν από ένα χρυσό βραβείο και ως αναμνηστικό ενθύμιο έναν κότινο με κλαδιά ελιάς.

Η βράβευση του Νίκου πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στο Μουσείο Ακρόπολης στην Αθήνα, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, της υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως, του δημάρχου Αθηναίων κ. Μπακογιάννη, της προέδρου της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδας κ.Λέγγου, του πρόεδρου του Μουσείου Ακροπόλεως και άλλων εξεχουσών προσωπικοτήτων των γραμμάτων και των τεχνών.

Ο Νίκος Πινέλης ασχολείται με τη ζωγραφική και την αγιογραφία, ενώ παράλληλα φοιτά στο Επαγγελματικό Λύκειο Λαγκαδά. Από μικρή ηλικία οι γονείς του διέκριναν το ταλέντο του στο σχέδιο και τον βοήθησαν να εξελιχθεί. Ετσι παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής και σκίτσου, ενώ για δύο έτη παρακολούθησε μαθήματα τεχνικής abstract στη Λέσχη Τέχνης Β. Ελλάδος στα Λαγυνά με δάσκαλο του τον Χρήστο Λελούδη. Εργα του φιλοξενήθηκαν σε ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής και χώρους τέχνης και πολιτισμού.

πηγη

Προηγούμενο Στις 28 Δεκεμβρίου ο ετήσιος Χριστουγεννιάτικος χόρος του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Κριθιάς
Επόμενο Πέντε καταστήματα της Δημοτικής Αγοράς Λαγκαδά προς δημοπράτηση