Πως να φτιάξετε το δικό σας e-shop, μόνοι σας μέσα σε 3 μέρες


Πως να φτιάξετε το δικό σας e-shop, μόνοι σας μέσα σε 3 μέρες

Εάν είστε ο τύπος του ανθρώπου που μπορεί να κάνει μόνος του πράγματα τότε αυτό το άρθρο είναι γραμμένο για εσάς.

Εάν βρίσκεστε ακόμα στα πρώτα σας βήματα και δεν θέλετε να επενδύσετε ένα μεγάλο ποσό για να κάνετε το ξεκίνημα σας στο ηλεκτρονικό εμπόριο τότε οπωσδήποτε να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Εάν έχετε τον χρόνο να διαχειρίζεστε μόνοι σας το eshop σας και δεν απαιτείται ακόμα η ύπαρξη ενός συνεργάτη για αυτή την δουλειά, τότε συνεχίστε να διαβάζετε αυτό το άρθρο.

Στο σημερινό μας άρθρο θα σας μιλήσουμε πως μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας e-shop άμεσα και οικονομικά.

Σε σημερινό άρθρο θα μιλήσουμε για:

 • Πως μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας e-shop;
 • Πόσο θα κοστίσει;
 • Τι εργαλεία χρειάζονται;
 • Τι γνώσεις χρειάζονται;
 • Shopify ή κάτι άλλο?

Υπάρχουν δύο τύποι πελατών που θέλουν να ξεκινήσουν ένα ηλεκτρονικό κατάστημα. Αυτοί που έχουν ένα φυσικό κατάστημα και θέλουν και ένα eshop για να πουλάνε τα προϊόντα τους. Και όσοι έχουν πρόσβαση σε ένα προμηθευτή και θέλουν να ασχοληθούν με το Drop Shipping και θέλουν ένα σημείο εκκίνησης.

Δεν είναι πάντα απαραίτητο να επενδύσετε πολλά λεφτά για να αποκτήσετε ένα eshop. Υπάρχουν λύσεις σαν το Shopify, οι οποίες είναι οικονομικές και ο καθένας μπορεί να ξεκινήσει άμεσα μόνος του την δημιουργία του δικού του ηλεκτρονικού καταστήματος. Μπορείτε να διαβάσετε σε αυτό το άρθρο τι είναι το Shopify και όλα όσα πρέπει να ξέρετε για αυτό.

Οπότε ξεχνάμε ότι πρέπει να επενδύσετε πολλά λεφτά και συνεχίζουμε το άρθρο μας για το πως να φτιάξετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα μόνοι σας μέσα σε 3 μέρες.

Το ηλεκτρονικό εμπόριο σήμερα κυριαρχεί στο σύνολο των αγορών που πραγματοποιούνται. Σήμερα είναι η μέρα που πρέπει και εσείς αποκτήσετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα. Και εμείς σήμερα θα σας εξηγήσουμε πως θα το αποκτήσετε με το ελάχιστο κόστος και στον πιο άμεσο χρόνο.

Ευτυχώς για εσάς ο έντονος ανταγωνισμός και οι πολλές τεχνολογικές λύσεις έχουν δημιουργήσει ένα σετ από εργαλεία με τα οποία μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας ηλεκτρονικό κατάστημα μέσα σε μερικές  ώρες – μέρες.

Τι χρειάζεται για να φτιάξετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα;

Η επιλογή του hosting.
150 – 300 ευρώ τον χρόνο για την φιλοξενία του ηλεκτρονικού καταστήματος.

Η αγορά ενός Domain name.
12- 20 ευρώ τον χρόνο για το όνομα του e shop σας.

Η πλατφόρμα
Η ανάπτυξη του κώδικα – δημιουργία του ηλεκτρονικού καταστήματος. Θα μπορούσατε να κατασκευάσετε μόνοι σας ένα eshop με την χρήση κάποιου open source cms. Για παράδειγμα WordPress, Drupal, OpenCart κτλ. Το κόστος εδώ είναι συνήθως πολύ μεγάλο και είναι από 3000 ευρώ.

Υπάρχει μια οικονομική και αξιόπιστη λύση για την κατασκευή eshop;

Η απάντηση είναι ναι και η λύση αυτή είναι το Shopify.

To Shopify αποτελεί μια πρώτης τάξεως επιλογή για άμεση δημιουργία ενός ηλεκτρονικού καταστήματος και την πολύ οικονομική διαχείριση του.

Πως δουλεύει το Shopify;

Η λειτουργία τού είναι πολύ απλή. Εγγράφεστε στο Shopify σε αυτόν τον σύνδεσμο και ξεκινάτε άμεσα να κατασκευάζετε τον ηλεκτρονικό σας κατάστημα. Αγοράζετε αν το επιθυμείτε ένα domain name μέσα από το Shopify (το συνιστούμε να αγοράσετε ένα domain για το ηλεκτρονικό σας κατάστημα). Τα domain που αγοράζετε από το Shopify θα είναι εντελώς δικά σας. Η σύνδεση του domain με το ηλεκτρονικό κατάστημα γίνεται αυτόματα από το ίδιο το shopify. Το κόστος αγοράς ενός domain είναι 14€ για ένα χρόνο, στην τιμή περιλαμβάνεται και η πληρωμή της υπηρεσίας προστασίας της ανωνυμίας σας.  Ακόμα και η αγορά του domain γίνεται με οικονομικότερους όρους μέσα από τις σελίδες του Shopify.

Στο επόμενο βήμα επιλέγετε ένα από τα template. Στο βήμα αυτό πρακτικά επιλέγετε την εμφάνιση του ηλεκτρονικού σας καταστήματος.

Με πολύ απλό και φιλικό προς τους αρχάριους χρήστες τρόπο μπορείτε να κάνετε τις εξής λειτουργίες:

 • Να φτιάξετε menu
 • Να δημιουργήσετε κατηγορίες
 • Να διαμορφώσετε το site
 • Να συνδέσετε το e shop σας με πιστωτικές κάρτες και paypal για να μπορείτε να δέχεστε πληρωμές.
 • Να επιλέξετε χρώματα και γραμματοσειρές για το ηλεκτρονικό σας κατάστημα.
 • Να προσθέσετε ένα μετατροπέα νομισμάτων.
 • Να ορίσετε τις χώρες στόχους, τις γλώσσες του ηλεκτρονικού καταστήματος και τους φόρους.
 • Να ορίσετε τις ρυθμίσεις για κινητά τηλέφωνα και tablets.
 • Να συνδέσετε το eshop με την σελίδα σας στο facebook
 • Να συνδέσετε τον google analytics λογαριασμό σας με το ηλεκτρονικό κατάστημα, για να κρατάτε στατιστικά επισκεψιμότητας.
 • Να συνδέσετε το ηλεκτρονικό κατάστημα με τον λογαριασμό facebook ads.
 • Να διαμορφώσετε τις φωτογραφίες του eshop
 • Να προσθέσετε μια ενότητα blog, όπου θα δημοσιεύετε τα διάφορα νέα της επιχείρησης σας.
 • Προσθήκη λογαριασμών βοηθών, με ελεγχόμενη πρόσβαση για να μπορεί να σας βοηθάει στην διαχείριση.
 • Προσθήκη εφαρμογών όπως, φόρμα επικοινωνίας, εγγραφή στο site, newsletter, product reviews, cookie banner, email poppup.

Το Shopify έρχεται με μια σειρά από δωρεάν υπηρεσίες οι οποίες θα σας κόστιζαν αρκετά ευρώ υπό άλλες συνθήκες. Τα δώρα αυτά είναι:

 • Το Shopify σας παρέχει δωρεάν τους όρους πωλήσεων και όλα τα νομικά κείμενα που πρέπει να έχει ένα online shop.
 • Δώρο 75€ για διαφημίσεις στην google.
 • Δωρεάν επαγγελματικού επιπέδου φωτογραφίες, ανάλογα με το περιεχόμενο του e-shop σας.
 • Δωρεάν εταιρικό email της μορφής [email protected].
 • Εφαρμογή συμπίεσης φωτογραφιών.
 • Πρόσθετο για καλύτερο SEO.
 • Shopify KIT. Το απόλυτο εργαλείο διαφήμισης στα κοινωνικά δίκτυα Facebook και Instagram. Μέσω του Kit μπορείτε να δημιουργήσετε καμπάνιες remarketing, να στείλετε προσωποποιημένα μηνύματα στους πελάτες σας και να δημιουργήσετε διαφημιστικές καμπάνιες στο Instagram.
 • Πρόσβαση στο oberlo. Το Oberlo είναι ένα εργαλείο που σας επιτρέπει την άμεση δημιουργία ηλεκτρονικών καταστημάτων drop shipping.

 

Πόσο δύσκολο είναι να χρησιμοποιήσετε το Shopify;

Το Shopify έχει ένα φιλικό πίνακα ελέγχου μέσω του οποίου μπορείτε πολύ εύκολα να ενημερωθείτε για τις παραγγελίες σας, την αποθήκη σας, το πελατολόγιο, τον τζίρο του καταστήματος, τα εκπτωτικά κουπόνια που παρέχετε, πλήρη στατιστικά στοιχεία για την κίνηση του eshop. Γενικότερα το περιβάλλον εργασίας του shopify είναι ότι πιο εύκολο θα χρησιμοποιήσετε ποτέ.

 

Πόσο θα σας κοστίσει το eshop με το Shopify;

Θα ξεκινήσετε δωρεάν για 14 μέρες μέχρι να στήσετε το κατάστημα σας. Θα χρειαστείτε 14€ για το domain name και τέλος θα χρειαστείτε 29€ τον μήνα (μετά τις πρώτες 14 μέρες). Τα 43€ που απαιτούνται για να ξεκινήσετε το ηλεκτρονικό κατάστημα είναι μια συμφέρουσα και λογική τιμή.

 

Τι γνώσεις χρειάζονται για φτιάξετε το δικό σας ηλεκτρονικό κατάστημα με το Shopify;

Καμία ιδιαίτερη γνώση δεν χρειάζεται, αρκεί να έχετε θέληση να το κάνετε. Μπορείτε να βρείτε όλες τις πληροφορίες που αναζητάτε στο εγχειρίδιο χρήσης του Shopify. Μπορείτε να βρείτε αναλυτικές πληροφορίες για την χρήση τόσο του ίδιου του Shopify όσο και των έξτρα εφαρμογών.

Ως έξτρα στις σελίδες του Shopify θα βρείτε και ένα πλήρη οδηγό για να διαφημίσετε το ηλεκτρονικό σας κατάστημα, συμβουλές για το marketing και τις πωλήσεις. Είναι τόσο πλήρης αυτοί οι οδηγοί που αν τους ακολουθήσετε θα γίνετε ειδικός στο θέμα του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Η μόνη πραγματική γνώση που θα πρέπει να έχετε για να ξεκινήσετε είναι μια βασική εξοικείωση με τους υπολογιστές.

Έχετε την πλήρη ευελιξία στο να κλείσετε το κατάστημα σας ανά πάσα στιγμή. Να το κλείσετε οριστικά, να κλείσετε μονάχα για διακοπές. Γενικότερα η χρήση του Shopify θα σας ευχαριστήσει και θα κάνει την ζωή σας εύκολη.

 

Αν θέλετε να δοκιμάστε κι εσείς να ξεκινήσετε το δικό σας e-shop δοκιμάστε το Shopify για 14 ημέρες δωρεάν ΕΔΩ.

 

Γράφει ο Χριστόφορος Αϊβαζίδης,

ceo @ BigDrop, εταιρεία κατασκευής ιστοσελίδων

The post Πως να φτιάξετε το δικό σας e-shop, μόνοι σας μέσα σε 3 μέρες appeared first on DeltaNews.eu.

Προηγούμενο 7 Ιανουαρίου: Γιορτάζει ο Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος
Επόμενο Τράκαραν με άλλο ΙΧ και Λεωφορείο του ΟΑΣΘ και πιάστηκαν στα χέρια