“Μαγικά Χριστούγεννα” στο Ανατολικό


Οι εκδηλώσεις ξεκινούν σήμερα.

«Μαγικά Χριστούγεννα» στη Δημοτική Κοινότητα Ανατολικού, την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, στις 18.00, στην πλατεία, θα ανάψει το Δέντρο της Αγάπης.

Στη γιορτή θα συμμετέχουν οι μαθητές του Νηπιαγωγείου, του Δημοτικού και του Γυμνασίου, Η χορωδία «Οι Κουλιακιώτες» και η Φιλαρμονική Χαλάστρας-Ανατολικού.

Επίσης, θα πραγματοποιηθεί έκθεση χειροποίητων κατασκευών της Ομάδας Δημιουργικής Απασχόλησης από τις γυναίκες του ΚΑΠΗ αλλά και χριστουγεννιάτικο μπαζάρ από τοπικούς χειροτέχνες (μέρος των εσόδων θα διατεθεί για φιλανθρωπικό σκοπό).

Στη γιορτή θα… συμμετέχουν επίσης, ξυλοπόδαροι και ξωτικά ενώ θα έχει face painting και δώρα για τα παιδιά.

Ζεστό κρασί, κουραμπιέδες και μελομακάρονα θα προσφέρονται σ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Το Σάββατο 16/12/2017, στις 17.30, θα φτιαχτεί το Δέντρο της Αγάπης από γάλατα μακράς διαρκείας! Θα υπάρχουν παράλληλες δραστηριότητες όπως ανάγνωση παραμυθιού από τη γυναίκα και τη γιαγιά του Άι Βασίλη, παιδικό εργαστήρι ζαχαροπλαστικής σε συνεργασία με το ΙΕΚ Σίνδου, χειροτεχνίες με ανακυκλώσιμα υλικά, μουσική και face painting ενώ θα σερβίρεται ζεστή σοκολάτα.

Το Σάββατο 23/12/2017 σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ανατολικού θα πραγματοποιηθεί το έθιμο της «Τζαμάλας» και το «Κόλντε Κόλντε», ενώ το Σάββατο 6/1/2018 το έθιμο «Ρουγκάτσια».

 

The post “Μαγικά Χριστούγεννα” στο Ανατολικό appeared first on DeltaNews.eu.

Προηγούμενο Χαλάστρα: Ομιλία με θέμα: “Πάθη και Αρετές”
Επόμενο Κύμινα: Στολίζεται σήμερα το δένδρο των ευχών