Λουκέτο βάζει εργοστάσιο στη ΒΙ.ΠΕ. Σίνδου


Απασχολεί 49 εργαζομένους.

Λουκέτο βάζει εργοστάσιο στη Θεσσαλονίκη, βγάζοντας στο δρόμο της ανεργίας ακόμη 49 εργαζόμενους. Ο λόγος για το εργοστάσιο της εταιρείας «Mondi», η οποία ανακοίνωσε αιφνιδίως στις 15 Δεκεμβρίου το κλείσιμο του εργοστασίου. Το εργοστάσιο βρίσκεται ήδη σε καθεστώς διακοπής λειτουργίας.

Το εν λόγω εργοστάσιο ιδρύθηκε το 1974 και εισήχθη στον διεθνή επιχειρηματικό όμιλο της «Mondi» το 2000 και εξυπηρετούσε την  ελληνική αγορά και γειτονικές χώρες στην προμήθεια χάρτινων τσουβαλιών (για τσιμεντοβιομηχανίες, επιχειρήσεις με δομικά υλικά, βιομηχανίες αλεύρων, σιτηρών, ζάχαρης κ.ο.κ.).  Όπως αναφέρει ο πρόεδρος των εργαζομένων, κ. Κουλουφέτης Κωνσταντίνος «η εταιρεία μας ανακοίνωσε πως προχωρά στο κλείσιμο λόγω των οικονομικών συνθηκών που ισχύουν στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Οι εργαζόμενοι βρισκόμαστε ακόμη σε σοκ από τις εξελίξεις των τελευταίων μηνών».

Από την πλευρά του το Σωματείο Γραφικών Τεχνών, Τύπου – Χάρτου Κεντρικής Μακεδονίας και η Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου αναφέρουν πως «Παρόλο που το συγκεκριμένο εργοστάσιο ήταν κερδοφόρο, η εταιρεία πήρε αυτή την απόφαση. Αυτό αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι προκειμένου οι εργοδότες να βγάλουν παραπάνω κέρδος δεν διστάζουν να κλείσουν εργοστάσια, να αφήσουν ανέργους τους εργαζόμενους. Αποδεικνύει ότι τα εργοστάσια δεν τα κλείνουν οι εργαζόμενοι που διεκδικούν, αλλά οι εργοδότες κυνηγώντας μεγαλύτερα κέρδη. Αυτή είναι η ανάπτυξη που θέλουν εργοδότες και κυβέρνηση».

 

Πηγή: typosthes.gr

The post Λουκέτο βάζει εργοστάσιο στη ΒΙ.ΠΕ. Σίνδου appeared first on DeltaNews.eu.

Προηγούμενο 20 Δεκεμβρίου: Γιορτάζει ο Άγιος Ιγνάτιος ο Θεοφόρος
Επόμενο Σαν Σήμερα: Γεννήθηκε ο Νίκος Μπελογιάννης