Καμίνης από την Σίνδο: Με το Κίνημα Αλλαγής, δημιουργούμε ένα νέο κόμμα, όχι ομοσπονδία υπαρχόντων κομμάτων


Σαφές μήνυμα ενόψει του Συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής έστειλε από την Σίνδο, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

«Για να αποκτήσουμε την πολιτική θέση που μας αξίζει, πρέπει πρώτα να υπερβούμε τους εαυτούς μας» τόνισε ο Γιώργος Καμίνης, μιλώντας με την ιδιότητα του μέλους του Π.Σ. του «Κινήματος Αλλαγής» και του υπεύθυνου προγράμματος του, σε προσυνεδριακή ημερίδα του κόμματος, στο Κέντρο Πολιτισμού Σίνδου.

«Για να βγάλουμε τη χώρα, να τη βοηθήσουμε να υπερβεί την κρίση, πρέπει να υπερβούμε τους εαυτούς μας» πρόσθεσε ο κ. Καμίνης και συνέχισε: «Πρέπει σε ό,τι με αφορά, να είμαι απολύτως σαφής, όπως ήμουν μέχρι τώρα. Δημιουργούμε ένα νέο, ενιαίο, κόμμα. Όχι ομοσπονδία των υπαρχόντων κομματικών σχηματισμών».

Ο κ. Καμίνης τόνισε ότι το υπό διαμόρφωση νέο κόμμα, πρέπει να είναι «προοδευτικό» και να λειτουργεί με τρόπο ανοιχτό και διαφανή, με «λογοδοσία, με σύγχρονες μεθόδους άμεσης, αλλά και ηλεκτρονικής επικοινωνίας και συμμετοχής» και με «θεσμοθετημένη τη λειτουργία και ρευμάτων στο εσωτερικό του», αλλά «στο τέλος θα έχει μία φωνή».

«Ένα κόμμα θα είναι. Έτσι θα μας εμπιστευτεί ο κόσμος. Έτσι ο κόσμος δεν θα πέσει στην ευκολία να λέει: αυτοί εδώ βρέθηκαν για να κρατήσει ο καθένας το μαγαζάκι του. Προσέξτε το, αυτό» είπε ο κ. Καμίνης.

Ο δήμαρχος Αθηναίων επεσήμανε ότι κατανοεί ότι υπάρχει δυσκολία, οι άνθρωποι «να εγκαταλείψουν σύμβολα που υπηρέτησαν μια ζωή», αλλά είναι απαραίτητο για να εμπνεύσει ο νέος φορέας εμπιστοσύνη στην κοινωνία και «να μην έχουμε πάλι σκιές να αιωρούνται πάνω από τα κεφάλια μας, πάνω από τα κόμματά μας». Πρόσθεσε ότι ένα τέτοιο κόμμα πρέπει «να είναι φορέας ανανέωσης ιδεών και προσώπων» και συμπλήρωσε: «Το ιδρυτικό συνέδριο του Μαρτίου, ας είναι η αφετηρία για ένα νέο ξεκίνημα πολιτικής, με ενότητα και ανανέωση – και αυτή η προσυνεδριακή περίοδος, ας είναι μια αφετηρία για να ξαναμιλήσουμε στην κοινωνία».

Ο κ. Καμίνης εκπροσώπησε στην προσυνεδριακή ημερίδα με θέμα «Το Μέλλον του Έλληνα Αγρότη», την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της «Δημοκρατικής Συμπαράταξης» και του «Κινήματος Αλλαγής», Φώφη Γεννηματά. Υπογράμμισε ότι «πρέπει να δούμε την ανάπτυξη της υπαίθρου συνολικά, όχι μόνο το αγροτικό ζήτημα» και «πώς να συνδέσουμε αγροδιατροφική και τουριστική πολιτική, ταυτόχρονα».

«Επιτέλους, να μάθουμε να συνεργαζόμαστε. Και οι εργοδότες με τους εργαζόμενους, και οι αγρότες να συνεταιριστούν επιτέλους σε υγιείς βάσεις. Την κρίση πρέπει να τη δούμε σαν ευκαιρία για να αλλάξουμε» δήλωσε ο κ. Καμίνης.

«Όλοι μαζί ξανασμίγουμε με την ίδια γλώσσα πλέον, τα ίδια πιστεύω, για να κάνουμε μια ολική επαναφορά του χώρου αυτού, που διαχρονικά ήταν ο χώρος που ισορροπούσε το πολιτικό σύστημα» είπε ο βουλευτής Σερρών του ΠΑΣΟΚ και υπεύθυνος κοινοβουλευτικής ομάδας της «Δημοκρατικής Συμπαράταξης» για την αγροτική παραγωγή, Μιχάλης Τζελέπης.

«Η χώρα, για να βγει από την κρίση, πρέπει να δημιουργήσει νέο πλούτο» τόνισε ο κ. Τζελέπης και πρόσθεσε: «Εμείς πιστεύουμε ακράδαντα, ότι ένας από τους βασικούς τομείς της εθνικής οικονομίας που μπορεί να παράξει πλούτο, άμεσα, μέσα σε ένα χρόνο, να εξασφαλίσει ένα μίνιμουμ διατροφικής επάρκειας, να δημιουργήσει προϋποθέσεις για να δώσει αντικείμενο στον δευτερογενή και τον τριτογενή τομέα, να συμβάλει στην μείωση της ανεργίας και να συμβάλει στην κοινωνική συνοχή στην ελληνική περιφέρεια, είναι ο πρωτογενής τομέας».

«Στις 16 Μαρτίου έχουμε την ευκαιρία για ένα νέο, μεγάλο, νικηφόρο ξεκίνημα. Έχουμε την ευκαιρία να αλλάξουμε τους πολιτικούς συσχετισμούς στη χώρα μέσα από ένα ανοιχτό, δημοκρατικό και συμμετοχικό συνέδριο. Ένα συνέδριο που θα ανοίξει νέους δρόμους για την Ελλάδα και την κοινωνία» τόνισε ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Αρβανιτίδης, και πρόσθεσε: «Το 2018 θα είναι η χρονιά της αλλαγής, η χρονιά της ολικής επαναφοράς της παράταξης μας».

Στην προσυνεδριακή εκδήλωση τοποθετήθηκαν επίσης, εκπρόσωποι του αγροτικού και κτηνοτροφικού κλάδου, επιχειρηματίες του χώρου, ειδικοί επιστήμονες, (Ν. Ευθυμιάδης, Ν. Κουτλιάμπας, Α. Δημητρίου, Π. Μολώνη) που εστίασαν στις καλές πρακτικές και στις κατευθύνσεις που οφείλουν οι πολιτικές ηγεσίες, να δίνουν στους αγρότες, ώστε μέσα από σχέδιο να μπορούν να αναπτύξουν με καινοτομία και εξωστρέφεια τη δραστηριότητα τους και να βοηθήσουν και την εθνική οικονομία, κ.ά..

The post Καμίνης από την Σίνδο: Με το Κίνημα Αλλαγής, δημιουργούμε ένα νέο κόμμα, όχι ομοσπονδία υπαρχόντων κομμάτων appeared first on DeltaNews.eu.

Προηγούμενο Επανέρχονται με νέα αιφνιδιαστική ηλεκτρονική διασταύρωση για ανασφάλιστα ΙΧ
Επόμενο Η Κυριακή της Ορθοδοξίας